Na zagrijano ulje u tavi bacite sjemenke kima i ostavite ih da se poprže 30 sekundi. Zatim dodajte narezani crveni luk i dobro promiješajte. Luk pirjajte dvije minute pa dodajte ocijeđeni grašak
Prženi grašak s aromatičnim začinima odličan je prilog mesu
Priprema ovog finog predjela će trajati samo 15-20 minuta, a možete ga raspodijeliti na četiri porcije.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
1 i 1/2 šalice svježeg ili zamrznutog zelenoga graška, luk, žlica ulja, 1/2 žličice sjemenki kumina, sol, papar, 1/2 žličice kašmirskog crvenog čilija, 1/4 žličice kurkume u prahu, 1/2 žličice korijandera, 2-3 žlice vode
Priprema:
Na zagrijano ulje u tavi bacite sjemenke kima i ostavite ih da se poprže 30 sekundi. Zatim dodajte narezani crveni luk i dobro promiješajte. Luk pirjajte dvije minute pa dodajte ocijeđeni grašak.
Ubacite sve ostale začine i sol pa dobro promiješajte. Smanjite vatru i dodajte nekoliko žlica vode. Poklopite i pustite da se grašak kuha na pari dok ne omekša, desetak minuta. Posipajte s maslinovim uljem i poslužite s rižom.