Njoke skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite ih, no sačuvaj oko 200 ml tekućine u kojoj su se kuhali njoki. U velikoj tavi zagrijte maslac. Bacite njoke na maslac te dodajte naribani sir
Njoki 'cacio e pepe' s tvrdim sirom će vas oduševiti okusom
Za ovo jelo će vam trebati samo 20 minuta vremena, a količina sastojaka navedena u receptu dovoljna je za dvije osobe.
Sastojci:
300 g njoka, 2 žlice maslaca, 60 g parmezana (ili nekog drugog tvrdog sira), 2 žličica svježe mljevenog crnog papra, 200 ml vode od kuhanja tjestenine
Priprema:
Njoke skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite ih, no sačuvaj oko 200 ml tekućine u kojoj su se kuhali njoki. U velikoj tavi zagrijte maslac. Bacite njoke na maslac te dodajte naribani sir i papar te 150 ml vode u kojoj su se kuhali njoki. Sve dobro promiješajte. Ulijte preostalu vodu (50 ml) prema potrebi i pirjajte. Kušajte. Po potrebi dodatno posolite i popaprite. Poslužite toplo uz zdjelu miješane salate.