Obavijesti

Promo sadržaj

Wolt je vodeća digitalna platforma za dostavu hrane u Hrvatskoj!

Wolt je vodeća digitalna platforma za dostavu hrane u Hrvatskoj!
6

Krajem prošle godine Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja provela je istraživanje tržišta digitalnih platformi za pružanje usluga dostave hrane, a rezultati istraživanja pokazali su da je Wolt vodeća digitalna platforma za dostavu hrane u Hrvatskoj.

Povod za provođenje ovog istraživanja bio je rast utjecaja digitalnih platformi u djelatnosti pružanja usluga dostave hrane u Hrvatskoj, a uz Wolt, u istraživanju su sudjelovali Glovo i Bolt Food. AZTN navodi kako je fokus u istraživanju bio usmjeren na opće uvjete poslovanja pojedinih digitalnih platformi koje aktivno obavljaju djelatnost dostave hrane u RH, kao i ugovorne odnose s restoranima i drugim ugostiteljskim objektima.

Provedena je analiza tržišta, utvrđeni su zakonodavni okviri za pružanje usluga dostave hrane putem digitalnih platformi u RH, a utvrđene su i sve relevantne činjenice o mehanizmu određivanja cijene dostave te o međusobnim odnosima između digitalnih platformi i njihovih najvažnijih partnera-restorana i drugih ugostiteljskih objekata. Uz navedeno, utvrđeni su i međusobni odnosi između digitalnih platformi i dostavljača, a izvršen je i uvid u komparativnu praksu Europske komisije i pojedinih nacionalnih tijela za tržišno natjecanje. Nakon temeljne analize svih navedenih aspekata, istraživanje je pokazalo da je Wolt u razdoblju od 2019. do 2020. godine odnio titulu najznačajnije digitalne platforme za dostavu hrane u RH.

6
| Foto: Wolt

Iz Wolta poručuju kako im ovi rezultati puno znače. „Iznimno smo sretni zbog ovih rezultata jer puno pažnje posvećujemo zadovoljstvu naših korisnika. Upravo su povratne informacije dobivene od korisnika temelj za daljnji razvoj naše usluge pa smo tako i 2020. godine na osnovi potreba od strane korisnika uveli novu poslovnu liniju, odnosno krenuli smo s dostavom iz trgovina. Kako se dostava iz trgovina pokazala uspješnom te sve veći broj korisnika naručuje namirnice, elektroniku, robu i ostale proizvode putem Wolta, prepoznali smo potrebu za brzom dostavom namirnica te smo ove godine otvorili i prvi Wolt Market. Ovi rezultati dobar su vjetar u leđa za sve što nam dolazi do kraja godine, kada planiramo niz noviteta. Uvijek smo fokusirani da korisniku pružimo najbolje iskustvo te tome pristupamo maksimalno ozbiljno“, rekao nam je Marin Šušnjar, generalni direktor Wolta u Hrvatskoj.

Wolt je trenutno najbolje ocijenjena aplikacija za dostavu hrane na Google Play i App Storeu, a dostupan je i putem web stranice. Svakako će biti zanimljivo gledati daljnji razvoj Wolta, koji je trenutno i jedina aplikacija u Hrvatskoj s Apple Award nagradom za dizajn, kvalitetnim portfeljem restorana i inovativnim sustavom narudžbe i dostave, a ovo istraživanje AZTN-a je to i potvrdilo. Više detalja o rezultatima pročitajte ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Studij Odnosa s javnostima Sveučilišta Sjever uvodi brojne atraktivne novitete
PROMO

Studij Odnosa s javnostima Sveučilišta Sjever uvodi brojne atraktivne novitete

Studij Odnosa s javnostima na Sveučilištu Sjever može se studirati u redovnoj (besplatnoj) kvoti, kao i izvanredni studij, s školarinom koja je višestruko niža od sličnih studijskih programa u Hrvatskoj

Ovisnosti - gdje smo?
PROMO

Ovisnosti - gdje smo?

Panel rasprava naziva „Smanjenje štete – od stereotipa koji se pripisuje osobama riskantnog ponašanja do javnih politika zasnovanih na istraživanju – Gdje smo?“ održana je u hotelu Art u Splitu 19.9.2024. godine u organizaciji Zajednice Pape Ivana XXIII u okviru programa smanjenja štete „A da je tvoje dijete?“
Hisense lokalno predstavio inovativne televizore
PROMO

Hisense lokalno predstavio inovativne televizore

Novi uređaji tehnološkog diva redefiniraju pojam televizora