Obavijesti

Promo sadržaj

Studij koji povezuje poslovnu informatiku i ekonomiju? Moguće je! Evo kako upisati…

Studij koji povezuje poslovnu informatiku i ekonomiju? Moguće je! Evo kako upisati…
2

U Hrvatskoj se studij ekonomije može upisati na brojnim fakultetima. No samo jedan je studij ekonomije koji vješto spaja ekonomska znanja i informatičke vještine u poslovanju

Dok mnogi govore o neskladu između obrazovnog sustava i tržišta rada te o ekonomistima koji često imaju problema s pronalaskom posla, na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu organizacije i informatike izvodi se studij ekonomije koji obrazuje najtraženije ekonomiste na tržištu rada – one koji lako pronalaze zaposlenje!

U Hrvatskoj se studij ekonomije može upisati na brojnim fakultetima. No samo jedan je studij ekonomije koji vješto spaja ekonomska znanja i informatičke vještine u poslovanju. Na najvećem hrvatskom sveučilištu, Sveučilištu u Zagrebu, studij Ekonomike poduzetništva Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu ključ je uspjeha za sve one koji žele postati najtraženiji ekonomisti na tržištu rada.

Ekonomika poduzetništva naziv je sveučilišnog studijskog programa na prijediplomskoj i diplomskoj razini nakon čijeg završetka polaznici stječu naziv sveučilišnog provostupnika/ce ekonomije, odnosno magistra/ce ekonomije.

Ključ uspjeha studija Ekonomika poduzetništva

Ključ uspjeha ovog studija je u vrlo uspješnom balansu ekonomskih i informatičkih znanja i poduzetničkih vještina.

Studijski program Ekonomika poduzetništva upoznaje studente s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva koje je utemeljeno na znanju i stvaralaštvu. Uspješni studenti imaju temeljna znanja iz ekonomskih disciplina i poslovne informatike kojima mogu i znaju unaprijediti poslovne procese u organizacijama iz privatnog i javnog sektora, a odličan su preduvjet i za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata. Širok spektar znanja proizlazi iz gradiva ovih kolegija, koje studenti polažu tijekom studija.

Razvoj vlastitih proizvoda i povezanost s gospodarstvom

Nastavni plan i program na varaždinskom FOI-ju dodatno obogaćuje velik broj gostujućih predavača iz uspješnih poduzeća koji svoja znanja i iskustva rado dijele studentima FOI-ja. Među prvim fakultetima u Hrvatskoj, FOI se povezao s poslodavcima iz cijele Hrvatske, stoga ih danas samo u bazi stručne praske, koja je obavezan dio ovog studija, ima više od 550.

Dio njih uključuje i u nastavni proces, pa tako i više od 10 puta tijekom akademske godine poslodavci održavaju tematske radionice i predavanja, kao i Sajam studentskih proizvoda kao simulaciju praktičnog poslovanja u kojoj studenti sami pribavljaju inpute za proizvodnju, organiziraju i realiziraju proizvodni proces, definiraju cjenovnu strategiju te jačaju prodajne vještine.

Sve to im omogućuje stjecanje vrijednih iskustava i nezaboravnih lekcija, zbog čega ih poslodavci prepoznaju na tržištu i nude vrlo dobro plaćene startne pozicije u svojim tvrtkama.

Širok spektar poslova – od ljudskih resursa do fintecha

Ekonomistima FOI-ja nudi se vrlo širok i dinamičan spektar poslova. Dio njih specijalizirani su za financije i fintech industriju (bankarski poslovi, osiguranja, platni promet, analiza...), značajan dio njih bavi se računovodstvenim poslovima u privatnom i poslovnom sektoru.

Također su važan dio brzorastuće marketinške industrije, a dio njih svoje područje djelovanja pronalazi u menadžmentu gdje se bave poslovima istraživanja u području ljudskih resursa i razvoja te na ostalim konzultantskim pozicijama. Komercijalni poslovi zapošljavaju najviše ekonomista, a vrlo su traženi i u turizmu.

Ekonomisti u poslovnoj informatici

Danas je pak na tržištu rada vrlo atraktivna struka ekonomista specijaliziranih za područje poslovne informatike, a tu se FOI dokazao kao vodeći fakultet u obrazovanju ekonomista koji svoja ekonomska znanja mogu i znaju iskoristiti za uvođenje modernih rješenja primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u poslovanju.

Najviše ekonomista varaždinskog FOI-ja zapošljava se u IT sektoru, brzorastućoj grani gospodarstva, koja ne potražuje samo informatičare, već za napredno poslovanje potražuje neizostavan ekonomski kadar – koji dobro vlada osnovnim znanjima i vještinama informatičke struke!

Kako bi kandidati upisali ovaj studij obavezni su položiti ispite državne mature. Više o studiju i uvjetima upisa pogledajte ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.