Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Solarna energija i off-grid sustavi u kriznim situacijama: Preporuke za preživljavanje

Solarna energija i off-grid sustavi u kriznim situacijama: Preporuke za preživljavanje

U svijetu koji postaje sve nepredvidljiviji, spremnost na različite vrste katastrofa postala je ključna za preživljavanje

Solarna energija i off-grid sustavi nude neovisnost i sigurnost kada su nam najpotrebniji. Istražili smo tri scenarija katastrofe: zombi apokalipsu, razarajući potres i pandemiju smrtonosnog virusa, te preporučujemo odgovarajuće proizvode za svaki slučaj.

1. Zombi apokalipsa

U slučaju zombi apokalipse, ključna je potpuna autonomija i sigurnost. Solarni sustav mora biti sposoban podržati dugotrajnu opskrbu energijom bez potrebe za čestim održavanjem ili nadogradnjom. Osim toga, potrebno je imati kapacitet za napajanje različitih uređaja koji su bitni za preživljavanje, kao što su rasvjeta, komunikacijski uređaji i sustavi za filtraciju vode.

Preporučeni proizvod je Solarni set za vikendicu 3,84kWh – Anker Solix F3800 jer nudi visok kapacitet baterije i može napajati različite uređaje istovremeno. Integrirani solarni paneli omogućuju učinkovito prikupljanje energije, dok je sustav dizajniran za dugotrajnu upotrebu, što je ključno u scenariju gdje je pristup resursima ograničen. Ovaj sustav ima veliki kapacitet baterije koja omogućuje dugotrajno napajanje, brzo punjenje putem solarnih panela i sposobnost napajanja više uređaja istovremeno, uključujući kritične sustave za preživljavanje.

2. Veliki razarajući potres

Nakon velikog razarajućeg potresa, infrastruktura je često uništena, ostavljajući preživjele bez pristupa električnoj mreži. Off-grid sustavi moraju biti prenosivi i jednostavni za upotrebu, s dovoljno kapaciteta za napajanje osnovnih potreba poput rasvjete, punjenja komunikacijskih uređaja i medicinskih aparata.

Preporučeni proizvod je prijenosni baterijski generator SuperBase Pro 1500, jer je kompaktan i lagan, što ga čini idealnim za brzu evakuaciju i postavljanje u različitim uvjetima. Sustav je jednostavan za upotrebu, što je ključno u hitnim situacijama kada je vrijeme od suštinskog značaja. SuperBase Pro 1500 pruža dovoljno kapaciteta za osnovne potrebe u razdoblju neposredno nakon katastrofe, a lagana konstrukcija i prijenosni dizajn omogućuju brzo punjenje i jednostavnu upotrebu. Sposobnost napajanja osnovnih uređaja kao što su svjetiljke, radio uređaji i medicinski aparati čini ga idealnim za hitne situacije.

3. Pandemija smrtonosnog virusa

Tijekom pandemije smrtonosnog virusa, samoizolacija i smanjenje kontakta s vanjskim svijetom postaju nužnost. Pouzdan izvor energije omogućuje preživjelima da ostanu kod kuće, napajaju medicinske uređaje, održavaju komunikaciju i osiguraju da osnovne potrebe budu zadovoljene.

Preporučeni proizvod je baterijaBaterija Ecobat Lead Crystal 12V, 200Ah  jer nudi dugotrajan kapacitet, idealna je za kućanstva koja trebaju pouzdan izvor energije tijekom dugotrajnih razdoblja samoizolacije. Gel baterije su poznate po svojoj izdržljivosti i niskoj potrebi za održavanjem, što je bitno kada je kretanje ograničeno.Ecobat baterija osigurava dovoljno energije za osnovne kućanske potrebe i medicinske uređaje, s dugotrajnim kapacitetom i visokom izdržljivošću, niskom potrebom za održavanjem i sposobnošću napajanja različitih kućanskih uređaja i medicinskih aparata.

Solarna rješenja za svaku katastrofu

Svaki od ovih proizvoda nudi specifične prednosti u različitim kriznim situacijama. Bilo da se suočavate sa zombi apokalipsom, razarajućim potresom ili pandemijom smrtonosnog virusa, odabir pravog off-grid sustava može biti ključan za preživljavanje. Set za vikendicu Anker Solix pruža sveobuhvatno rješenje za najzahtjevnije situacije, prijenosni generator SuperBase Pro nudi prijenosnost i jednostavnost za hitne evakuacije, dok baterija Ecobat osigurava dugotrajnu i pouzdanu energiju za vrijeme dugotrajne samoizolacije. U svijetu punom neizvjesnosti, solarna energija i off-grid sustavi predstavljaju svjetlo nade i ključ za preživljavanje. Sve navedene proizvode i puno više možete pronaći na: www.energy2store.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Rezervirajte 21. rujna za veliku zabavu! Očekuju vas mnoge nagrade i vrijedni poklon paketi
VIDIMO SE NA EKOTLONU!

Rezervirajte 21. rujna za veliku zabavu! Očekuju vas mnoge nagrade i vrijedni poklon paketi

Pripremili smo bogate startne pakete, ali i zaista vrhunske nagrade! Provjerite što sve možete osvojiti i što vas čeka na Bundeku 21. rujna na prvom Ekotlon REUSE&RECYCLE Festivalu zelenih navika

Tko je osvojio preko 2.6 milijuna eura?
PROMO

Tko je osvojio preko 2.6 milijuna eura?

RIZK Casino je dobio još jednog milijunaša
Centar Energetske Efikasnosti: Visokotemperaturne dizalice topline za manje račune
PROMO

Centar Energetske Efikasnosti: Visokotemperaturne dizalice topline za manje račune

Dizalice topline pružaju energetski učinkovito rješenje za grijanje i hlađenje doma, smanjujući troškove energije i štetne emisije. Saznajte kako mogu pomoći vašem kućanstvu postati održivo