Obavijesti

Promo sadržaj

Projektu „Za odgovorno odrastanje mladih“ priključuje se rekordan broj škola

Projektu „Za odgovorno odrastanje mladih“ priključuje se rekordan broj škola
2

Roditelji učenika i stručni suradnici iz čak 82 škole slušat će stručna predavanja koja će im olakšati komunikaciju s tinejdžerima te im pomoći u očuvanju njihovog mentalnog zdravlja

Društveno odgovoran projekt „Za odgovorno odrastanje mladih", koji HEINEKEN Hrvatska dvanaestu godinu zaredom provodi u partnerstvu s Psihološkim centrom TESA nastavlja svoju misiju podrške roditeljima u komunikaciji s adolescentima. Ove godine rekordan broj srednjih škola iz cijele Hrvatske, njih čak 82, izrazio je interes za sudjelovanjem, naglašavajući time rastući interes za podršku u odgoju mladih. Cilj ovog projekta je pružiti podršku roditeljima i zaposlenicima škola kako bi pozitivno utjecali na zdrav razvoj mladih i doprinijeli prevenciji maloljetničke konzumacije alkohola. S obzirom na povećane izazove s kojima se mladi danas suočavaju, od stresa do neizvjesnosti, važnost ovog programa sve više dolazi do izražaja.

„Roditeljstvo je neprekidan izazov pa stručna pomoć postaje ključna, osobito kada su u pitanju tinejdžeri. S obzirom na nepredvidivost vremena i okruženja u kojem živimo te brojna iskušenja s kojima se mladi suočavaju, pravovremena podrška roditeljima od iznimne je važnosti. Raduje nas što roditelji prepoznaju vrijednost naših savjeta i pristupa te ih koriste u svakodnevnom odgoju svoje djece. To nas svakako motivira da ostanemo posvećeni cilju te se s entuzijazmom angažiramo i dalje kako bismo donijeli pozitivne promjene“, poručila je Tanja Dejanović Šagadin iz Psihološkog centra TESA.

Dugogodišnje partnerstvo s Psihološkim centrom TESA predstavlja važan dio HEINEKENOVE strategije održivosti Stvaramo bolji svijet u okviru koje već više od desetljeća aktivno promičemo odgovornu konzumaciju alkohola i sprječavamo maloljetničku konzumaciju. U suradnji s Psihološkim centrom TESA želimo podržati roditelje u komunikaciji s adolescentima kako bismo im pomogli smanjiti rizike te promicati odgovorno ponašanje. Veseli nas što, osim edukacija u srednjim školama, u suradnji sa stručnjacima iz TESE provodimo i interne radionice za naše zaposlenike-roditelje na kojima imaju priliku dobiti konkretne savjete kako razgovarati s adolescentima, postaviti zdrave granice i postići razumijevanje“, istaknula je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica za korporativne poslove HEINEKENA Hrvatska

Dugogodišnje partnerstvo s Psihološkim centrom TESA predstavlja važan dio HEINEKENOVE strategije usmjerene na prevenciju maloljetničke konzumacije alkohola. U prošlogodišnjem izdanju projekta „Za odgovorno odrastanje mladih“ psiholozi iz Psihološkog centra TESA održali suonline predavanja za čak 947 roditelja učenika prvih razreda u 34 srednje škole diljem Hrvatske. Ova interaktivna predavanja posvetila su se temi komunikacije s adolescentima i ulozi roditelja u očuvanju mentalnog zdravlja mladih. Iz Psihološkog centra TESA poručuju da im roditelji i sami kažu da nakon sudjelovanja na radionici znaju jasnije prepoznati rizična ponašanja i bolje razumiju kako razgovarati sa svojom djecom. Sudionici su pokazali visoku razinu zadovoljstva i vjeruju da im takva predavanja zaista mogu biti korisna u odgoju.

Edukativni program „Za odgovorno odrastanje mladih“ održava se od 2013. godine. Do danas, održali su više od 250 predavanja za gotovo 6.500 roditelja te program usavršavanja za stručne suradnike u više od 70 škola iz svih dijelova Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.