Obavijesti

Promo sadržaj

Odbrojavanje je završilo, počeo je najomiljeniji ulični festival u Hrvatskoj

Odbrojavanje je završilo, počeo je najomiljeniji ulični festival u Hrvatskoj
7

Počeo je najočekivaniji varaždinski događaj godine – Špancirfest

Već od jutra brojni su šetači krenuli u istraživanje živopisnih varaždinskih ulica koje su preplavile boje, zvuci i ritmovi 26. izdanja najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj. Varaždinska povijesna jezgra transformirana je u najljepšu pozornicu na otvorenom na kojoj vas u idućih deset dana očekuje 500 programa, od uličnih performansa, koncerata, predstava, radova kreativaca i umjetnika, mnoštva sadržaja za najmlađe do bogate eno i gastro ponude.

Štulaši, žongleri, ulični glazbenici…

U poslijepodnevnim satima na ulice će i prvi performeri, a ovog vikenda one su rezervirane za majstore hodanja na štulama, Colour Queens i Sun & Water, koji svojim zapanjujućim kostimima u jarkim bojama i na tri metra visokim štulama, privlače pažnju gdje god se pojave. Varaždinske ulice razigrat će i odličan deseteročlani Sidral Brass Band iz Španjolske čiji zvuk limenih instrumenata i zanimljive koreografije tjeraju na ples i bude samo dobre emocije. Ne propustite ni one-man show The Great Wolinsky koji je na trenutak genijalni klaun, na trenutak orkestar s 13 instrumenata, a uz to svoju glavu voli zavući u najveći balon od lateksa na svijetu, dok će Mr. Copini pokazati svoje žonglerske vještine u showu Walo World.

PAN pozornicu Stari grad otvara Prljavo kazalište

Počinje odmah punom snagom i kad je u pitanju koncertni program. Na glavnoj festivalskoj PAN pozornici večeras nastupa Prljavo kazalište. Dečki iz Dubrave na sceni su gotovo pet desetljeća, a ovo će biti njihov prvi nastup na varaždinskom festivalu. Subota, 24. kolovoza, je rezervirana za ljubitelje dobrog starog rocka, a donosi kombinaciju sinjske punk blues rock četvorke M.O.R.T i Savršenih Marginalci koji će podsjetiti na stare dobre hitove iz najranije faze Hladnog piva. Još jednu beskompromisnu rock večer pripremaju legenda hrvatskog rocka, Goran Bare i njegove Majke u nedjelju, 25. kolovoza, za kraj prvog festivalskog vikenda. Pozornicu kod Vile Bedeković večeras otvaraju 4 Tenora, a u subotu još jedan nezaboravan nastup priprema ikona domaće scene Josipa Lisac čiji je koncert već nekoliko dana rasprodan. U Carlsberg Food & Party zoni koja donosi odličan Retro i World Music program večeras nastupa Alka Vuica, u subotu Soul Fingersi, a u nedjelju zagrebački etno-gipsy bend Balkalar.

Špancirajte i guštajte

Špancirfest neće razočarati ni kada su eno i gastro užitci u pitanju. U nekoliko festivalskih zona čekaju vas razne delicije, od domaćih specijaliteta, izvrsnog street i finger food-a do jela s pomakom. Još jučer je svoja vrata otvorio Vinski grad koji je po deseti put dio festivala. Stari grad ponovno je bajkovita kulisa omiljenom vinskom festivalu koji donosi vrhunska domaća i inozemna vina iz 30- ak vinarija i njima sljubljenu ponudu sireva i ostalog finger fooda. Nestrpljivi su bili i u Roto Glam Gardenu, novoj festivalskoj zoni smještenoj u idiličnom i intimnom ambijentu jedne od najljepših varaždinskih palača. Prve špancirere pustili su u dvorište palače Sermage dan ranije i predstavili im dio svoje standarde, ali i ekskluzivne ponude pića koja je izvrsno nadopunjena mesnim i sirnim platama te hrskavim bruschettama.

Jedno je sigurno, pred nama su uzbudljivi festivalski dani, nemojte da prođu bez vas. Vidimo se u Varaždinu, Špancirfest traje do 1. rujna.
Za više informacija o programu i događanjima, posjetite službenu stranicu festivala www.spancirfest.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Rezervirajte 21. rujna za veliku zabavu! Očekuju vas mnoge nagrade i vrijedni poklon paketi
VIDIMO SE NA EKOTLONU!

Rezervirajte 21. rujna za veliku zabavu! Očekuju vas mnoge nagrade i vrijedni poklon paketi

Pripremili smo bogate startne pakete, ali i zaista vrhunske nagrade! Provjerite što sve možete osvojiti i što vas čeka na Bundeku 21. rujna na prvom Ekotlon REUSE&RECYCLE Festivalu zelenih navika

Tko je osvojio preko 2.6 milijuna eura?
PROMO

Tko je osvojio preko 2.6 milijuna eura?

RIZK Casino je dobio još jednog milijunaša
Centar Energetske Efikasnosti: Visokotemperaturne dizalice topline za manje račune
PROMO

Centar Energetske Efikasnosti: Visokotemperaturne dizalice topline za manje račune

Dizalice topline pružaju energetski učinkovito rješenje za grijanje i hlađenje doma, smanjujući troškove energije i štetne emisije. Saznajte kako mogu pomoći vašem kućanstvu postati održivo