![Pripremite varivo s piletinom i grahom i oduševite sve ukućane](https://img.24sata.hr/DhHESFYnK01R0u4dEmBQGpcsOrM=/414x267/smart/media/images/2023-35/48707049-l-normal-none_ljmFoFu.jpg)
Sastojci ovog jela garantiraju da će svaki zalogaj zagrijati dušu i razveseliti nepce. Ovo varivo idealno je kada vam se jede nešto na žlicu, što je u isto vrijeme i zasitno
Lifestyle
Komentari 0Sastojci ovog jela garantiraju da će svaki zalogaj zagrijati dušu i razveseliti nepce. Ovo varivo idealno je kada vam se jede nešto na žlicu, što je u isto vrijeme i zasitno
broj osoba: 4
priprema: 70 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
4 ploške prošarane dimljene slanine, 4 češnja češnjaka, 1 žlica sjemenki koromača, svežanj timijana (10 g), 200 ml crnog vina, 2 limenke pelata rajčica - svaka 400 g, 2 limenke bijeloga graha (cannellini) - svaka 400 g, 4 pileća batka sa zabatkom.
Pećnicu zagrijte na 190°C. Slaninu narežite na kockice. Oljuštite i tanko narežite češnjak. Na srednje jak plamen stavite lim za pečenje, ulijte 1 žlicu maslinova ulja, dodajte slaninu, češnjak, sjemenke koromača i listiće timijana. Miješajte dok sastojci ne požute, podlijte ih vinom pa dodajte rajčice, koje ćete izgnječiti rukama. Dodajte grah, prstohvat soli i papra, dobro promiješajte pa pričekajte da zakuha. Pileće batke posolite i popaprite, dodajte ih u varivo s kožom prema gore. Sve pecite 1 sat ili dok se meso ne počne odvajati od kosti, a varivo ne bude gusto i ukusno. Otprilike na pola vremena pečenja sve promiješajte, a piletinu prelijte umakom iz lima.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+