Uvijek možete skuhati tjesteninu ili njoke i 'zaliti' ih umakom od rajčice te dodati tunu iz konzerve. Ako vam je ponestalo ideja mi imamo super jednostavne recepte s tjesteninom
Prazan je frižider, a želite jesti kuhano: Imamo 3 super recepta
Ako želite jesti skuhano, a opet 'na brzaka' pa pritom frižider i nije nešto previše pun, ne očajavajte jer i to je moguće. Jela od tjestenine zahvalna su kada su u pitanju brzina i jednostavnost pripreme. Imamo nekoliko recepata koji će vas oduševiti, a sastojke sigurno imate kod kuće i onda kada niste obavili kupovinu.
POGLEDAJTE VIDEO: Burgeri u Zagrebu
Pokretanje videa...
1. Tjestenina od kadulje i oraha
Sastojci: tjestenina, sol, maslinovo ulje, orasi - tostirani i krupno nasjeckani, listovi svježe kadulje sitno nasjeckani, naribani parmezan
Priprema: Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi po uputama na pakiranju i prije cijeđenja sačuvajte malo vode od kuhanja. Ocijeđenu tjesteninu prelijte maslinovim uljem i dodajte vode. Posolite po ukusu. Poslužite je posipanu orasima, kaduljom i velikom količinom parmezana.
2. Puttanesca
Sastojci: 500 špageta, 2 žlice maslinovog ulja, 1 luk, 3 režnja češnjaka, 4 inćuna, 400 ml pasirane rajčice, 2 žličice suhog origana, 2 žlice kapara, 100 g maslina, sol, papar
Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Manji dio vode u kojoj se kuhala tjestenina sačuvajte. Na zagrijanom maslinovom ulju propirjajte luk pa dodajte dodajte protisnuti češnjak i još malo pirjajte. Dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte još 5 minuta. Zatim dodajte suhe začine, masline i kapare i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte inćune i kratko promiješajte, a onda dodajte i vode u kojoj se kuhala tjestenina. Tjesteninu dodajte u gotov umak, dobro promiješajte i poslužite.
3. Lažni pesto
Sastojci: 500 g tjestenine po izboru, 80 g svježeg bosiljka, 6 žlica maslaca, sol
Priprema: U velikoj posudi zagrijte dobro posoljenu vodu. Listove bosiljka stavite u veliko cjedilo pa ih uroni na 10 sekundi u kipuću vodu. Odmah ih isperite u hladnoj vodi i ocijedite rukama. Izblendajte bosiljak s maslacem sobne temperature u glatku smjesu. U istoj vodi u kojoj se blanširao bosiljak skuhajte tjesteninu al dente. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja. Procijedite tjesteninu pa je vratite u istu posudu, dodajte usitnjeni bosiljak s maslacem i 50 ml vode od kuhanja. Dobro promiješajte i posolite po ukusu. Možete poslužiti uz malo parmezana.