Tradicionalna francuska pita od prhkog tijesta pod nazivom 'quiche' u našem receptu je s nadjevom od mesa, a toliko je ukusna i sočna da bi ju mogli pojesti i hladnu
Pravi jesenski quiche s mesom
Ovaj recept je dovoljan za 6-8 porcija, a za pripremu će vam trebati oko sat i 30 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
Za tijesto: 250 g brašna, žličica soli, 150 g maslaca, jaje
Za nadjev: veći luk, 2 češnja češnjaka, mala bundeva, 2 žlice maslinova ulja, 200 g vrhnja za kuhanje, 4 jaja, 100 g ribanog sira, sol i papar, muškatni oraščić, 100 g fete, 300 g miješanog mljevenog mesa, ulje, salata ili rikula
Priprema:
Prvo pripremite tijesto za quiche. Pomiješajte brašno, maslac, jaje i sol i sve umijesite u glatko tijesto. Oblikujte kuglu, omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
U velikoj tavi na malo ulja prvo popirjajte mljeveno meso i ostavite sa strane. Luk i češnjak sitno nasjeckajte, bundevu narežite na kockice i sve pirjajte u tavi pet minuta. U zdjeli umutite vrhnje, jaja i sir, zatim dodajte mljeveno meso i bundevu te po potrebi začinite solju i paprom.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, a zatim ga ravno utisnite u podmazanu posudu za quiche. Vilicom utisnite nekoliko rupica u tijesto. Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice te dodajte nadjev i sve pospite fetom. Potom vratite u pećnicu na još 30 minuta. Kad se malo ohladi, pospite narezanom salatom ili rikolom.