Tikva je kraljica jeseni, a odlično paše u slatkim i slanim jelima. Od začina se slaže s peršinom, majčinom dušicom i muškatnim oraščićem. Više je vrsta. Saznajte kako se koja priprema
10 super recepata s bundevom: Slaže se s kozicama, cimetom...
Jesen nam donosi najfinije namirnice, a bundeva je definitivno jedna od omiljenijih. Jedemo je u slatkim i slanim varijantama, a riječ je o namirnicama koje je lako kombinirati s drugim namirnicama.Osim u slanim varijantama, obožavamo je u desertima. Riječ je o namirnici koju je lako kombinirati s drugim namirnicama. Osim toga, bundeva je lako probavljiva i nutritivno bogata. Bogata je beta karotenom, snažnim antioksidansom koji štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala te jača imunitet. Riznica je vitamina C, E, K, B1, B2, B3, B6, folne kiseline i mineralnih sastojaka, kalija, fosfora, kalcija i željeza. Zasitna je i siromašna kalorijama, zbog toga je idealna namirnica za mršavljenje.