Obavijesti

Sport

Komentari 4

PPD-u pozivnica za Ligu prvaka!

PPD-u pozivnica za Ligu prvaka!

Hrvatska će i u novoj sezoni imati dva predstavnika u Ligi prvaka. PPD Zagreb igrat će u muškoj konkurenciji, dok će nas Lokomotiva predstavljati u ženskoj

VIDEO

PPD Zagreb igrat će u novoj sezoni Lige prvaka. EHF je potvrdio svih 16 klubova za sezonu 2022./2023.,možda i zadnju u takvom formatu.

Umjesto šest pozivnica, zbog izbacivanja Vardara EHF je podijelio jednu više, a uz hrvatskog prvaka dobili su je Aalborg, Nantes, Veszprem, Elverum, Wisla i Celje. Sve očekivano, iako će u Schaffhausenu ili lisabonskom Sportingu smatrati da su i oni zaslužili mjesto. Nisu ga dobili ni Granollers, Minaur Baia Mare, ukrajinski Motor te Ystads.

Hrvatski pjeskaši su apsolutni svjetski vladari! Nakon juniora, zlato na SP-u osvojili i seniori
Hrvatski pjeskaši su apsolutni svjetski vladari! Nakon juniora, zlato na SP-u osvojili i seniori
Prošlog vikenda branio je finale Lige prvaka, a od sutra u Omišu podučavat će mlade golmane!
Prošlog vikenda branio je finale Lige prvaka, a od sutra u Omišu podučavat će  mlade golmane!

Na temelju nacionalnog koeficijenta zajamčeno su mjesto već imali GOG, Barcelona, PSG, Magdeburg, Kiel, Pick Szeged, Kielce, Porto i Dinamo Bukurešt. Po dva kluba imaju Danska, Francuska, Mađarska, Poljska i Njemačka.

- Naravno da smo zadovoljni što ćemo i sljedeće sezone igrati elitni rang europskog klupskog natjecanja. Vjerujem da je hrvatska javnost upoznata s činjenicom da u tom izmijenjenom formatu natjecanja Lige prvaka, a koji datira od prije dvije godine, izravan status sudionika imaju devet prvaka zemalja s najboljim nacionalnim koeficijentom te drugoplasirana ekipa iz zemlja s najboljim koeficijentom u Europi što je trenutno Njemačka. Dakle, do prije 15-ak dana zagarantirani status imali su prvaci Francuske, Danske, Poljske, Mađarske, Portugala, Rumunjske i Španjolske, odnosno prve dvije ekipe iz Njemačke. Mi smo, nažalost, bili prvi ispod crte. Klupski nacionalni koeficijent Hrvatske je trenutno 10. u Europi i shodno tomu mi smo morali aplicirati za pozivnicu. Pozivnica je trebalo biti šest, ali je zbog izbacivanja Vardara taj broj porastao na sedam - rekao je direktor Zagreba Vedran Šupuković pa želio pojasniti.

- Nije Zagreb dobio svoje mjesto u Ligi prvaka zbog toga što je Vardar izbačen, naš status nema nikakve veze s njihovom situacijom. Želim istaknuti i da je rukometni kub PPD Zagreb bio treći na evaluaciji EHF-a od mogućih 13 ekipa koje su se prijavile za poziv. Na koncu poziv je stigao drugoplasiranim ekipama iz Danske, Mađarske, Francuske i Poljske, odnosno norveškom Elverumu, našim susjedima iz Celja i nama. Zadovoljni smo takvim raspletom, premda smo svjesni da se Liga prvaka igra u sve manje država. Ove godine imamo čak pet zemalja s po dva predstavnika, što će reći da klubovi dolaze iz 11 različitih država. Činjenica da smo tu ostali potvrda je vrijednosti i hrvatskog rukometa i Zagreba kao kluba, ali i tradicije koja je neprijeporna i koja nam govori u prilog. Kada se sve to zbroji, mislim da smo zasluženo u Ligi prvaka i vjerujem da će taj status biti neupitan i u budućnosti.

Zagreb: Paket24 Premijer liga, RK PPD Zagreb - RK Nexe Našice

U Ligi prvakinja, pak, Hrvatsku će predstavljati Lokomotiva, koja je mjesto izborila s naslovom prvakinja Hrvatske. Postavu ženskog natjecanja čine: Odense, Team Esbjerg, Metz, Bietigheim, Györi, Budućnost, Vipers, Rapid Bukurešta, Banik Most, Brest, FTC Rail-Cargo, Storhamar, CSM Bukurešt, Krim i Kastamonu. 

Ždrijeb će biti u Beču 1. srpnja u 11 sati, izvlačit će se dvije skupine po osam klubova. Rukometašice kreću 10. rujna, a rukometaši 14.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić
Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja
VELIKO SRCE

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja

Dječak Filip Lemo (15) boluje od aplastične anemije koja se liječi presađivanjem koštane srži ili matičnih stanica. Vodi najvažniju bitku u životu i hitno mu je potrebna pomoć