Postoji mnogo različitih metoda pripreme riže, ali kuharica Poppy ističe kako joj je omiljeni način kuhanja pokazala stara kolegica jer on donosi savršeno pahuljastu rižu
Poznata kuharica tvrdi: Cijeli život pogrešno kuhate rižu, evo kako da ispadne savršena
Kuharica Poppy O'Toole dijeli svoj trik za kuhanje savršene riže. Ujedno je otkrila kako nije ljubiteljica mokre, suhe ili nezačinjene riže.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Mnogi smatraju da je priprema riže ponekad zahtijevan posao, no ova Michelinova kuharica ima odličan trik za savršeno rahlu rižu, svaki put.
Poppy kaže da je tajna savršenog pahuljastog obroka 'zlatni omjer', koji koristi za mjerenje riže i vode. Zlatni omjer, prema stručnjakinji, je jedna šalica riže na jednu i pol šalicu vode.
- Ovako ja volim kuhati rižu. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovo je način koji mi je pokazala moja stara kolegica, Evelyn - kaže Poppy te započinje proces pranjem riže i potom je kuha tri minute. Zatim, nakon što prođu tri minute, skine lonac s vatre prije nego što ga pokrije poklopcem.
Kuharica ostavlja rižu poklopljenu, izvan vatre, 12 minuta.
- Nakon ovoga imate prekrasno skuhanu pahuljastu rižu - kaže Poppy.
Ona ipak ističe da metoda najbolje funkcionira s jasmin ili basmati rižom. Za smeđu rižu ili drugu rižu kratkog zrna potrebno je duže vrijeme kuhanja.
POGLEDAJTE NOVI KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':