Ova ultimativna japanska hrana jako je sočna i hrskava, poput svakog dobrog pohanca, a tajna ovog slasnog jela, osim u načinu pohanja, leži i u domaćem tonkatsu umaku koji uopće nije teško napraviti
Jede vam se nešto drugačije: Napravite slasnu katsu piletinu
Za katsu piletinu obično se koriste pileća prsa, no otkošteni zabatak puno je bolji izbor – sočniji je i prepun okusa. Ako niste ljubitelj piletine, a volite svinjetinu, probajte ovo jelo napraviti s tom vrstom mesa.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
2 žlice kečapa, 4 žličice worcestershire umaka, 2 žličice smeđeg šećera, 3 žličice oyster umaka, 1 žličica senfa, 4 otkoštena zabatka, sol, papar, ½ šalice glatkog brašna, 1 veće jaje izmućeno, 1 šalica panko mrvica, 1 i pol šalice ulja za prženje, sjemenke sezama
Priprema:
Napravi tonkatsu umak - dobro izmiješajte kečap, worcestershire umak, smeđi šećer, oyster umak i senf. Meso posolite i popaprite s obje strane, uvaljajte u brašno i otresite višak. Uvaljajte u jaja i pustite da se iscijedi višak. Potom uvaljajte u panko mrvice pa otresite višak. Zagrijte ulje na 180 stupnjeva, pržite jedan po jedan komad mesa od dvije do tri minute. Nakon prženja stavite na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite vruće uz tonkatsu umak i željene priloge.