Obavijesti

News

Komentari 2

Policijski načelnik koji je tražio od policajca brisanje poruka s mobitela zavapio: Nisam kriv!

Policijski načelnik koji je tražio od policajca brisanje poruka s mobitela zavapio: Nisam kriv!

Marijana Detelića Uskok tereti da je 7. listopada kao PP Sisak koristeći svoj autoritet pokušao utjecati na policajca koji je provodio kriminalističko istraživanje da ne pretraži mobitel osumnjičenika

VIDEO

Nisam kriv, kazao je Marijan Detelić (44), bivši šef sisačke policije optužen za trgovanje utjecajem, odnosno da je optužen da je u listopadu 2022. od svog podređenog tražio da iz mobitela oduzetog lokalnom poduzetniku Ervinu M. izbriše poruke koje je kao načelnik policije s njim razmijenio.

Detelić je na sudu otkrio da je još suspendiran na mjestu načelnika PP Sisak, a u spis je predao rješenje disciplinskog suda MUP-a od 10. srpnja 2023. u kojemu je oslobođen za jednu težu povredu službene dužnosti.

Tijekom sudskog postupka reproducirati će se snimke nadzornih kamera od 7. listopada 2022., a neposredno će se saslušati i svi svjedoci ispitani u istrazi. Sudsko vijeće prihvatilo je prijedlog obrane da se napravi telekomunikacijsko vještačenje Detelićeve lokacije u vrijeme inkriminacije, dok će se o saslušanju tri svjedoka koje je predložila obrana odlučiti kasnije u postupku. 

Podsjetimo, optužnicom Uskok tereti Detelića da je, 7. listopada 2022. u Sisku, kao načelnik PP Sisak, nakon što je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja prilikom pretraga doma i drugih prostorija pronađen i oduzet mobitel jednog osumnjičenika, koristeći autoritet svog položaja načelnika Policijske postaje i nadređenost prema policijskom službeniku koji je provodio istraživanje, od njega zatražio da taj mobitel vrati osumnjičeniku. To je tražio iako je znao da uređaj treba dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku radi odluke o ishođenju naloga za pretragu.

Kad je policijski službenik ponovio da će mobitel dostaviti na Općinsko državno odvjetništvo u Sisku radi pretrage, nazvao ga je i rekao mu da ne bi trebalo raditi pretragu mobitela, već da je trebao provesti dokaznu radnju očevida i fotografirati poruke iz uređaja, što je ovaj odbio. Okrivljenik je nešto kasnije ponovno nazvao policijskog službenika i zatražio od njega da, prije ishođenja naloga i provođenja pretrage, iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm
Najviša razina upozorenja

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm

I ostatak je Hrvatske, osim na krajnjem istoku, pod meteoalarmom. Dalmacija zbog jakih udara juga, dok je u Zagrebačkoj i Karlovačkoj regiji na snazi zbog obilne kiše
Strava u vojarni u Dugom Selu! U kotlovnici našli tijelo vojnika. Susjeda: 'Samo sam čula sirene'
24SATA NA MJESTU TRAGEDIJE

Strava u vojarni u Dugom Selu! U kotlovnici našli tijelo vojnika. Susjeda: 'Samo sam čula sirene'

Vojna policija provodi očevid te će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovog nesretnog događaja