Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pileća prsa s kestenom i rižom po receptu B. Ognjenovića

Pileća prsa s kestenom i rižom po receptu B. Ognjenovića
1

Jesen je sezona gljiva i kestena u kojoj zaljubljenici u branje ovih plodova dolaze na svoje. Donosimo vam ukusan recept chefa Branka Ognjenovića za piletinu s kestenom

Pileća prsa s kestenom i pancetom i divljom rižom

Sastojci za 4 osobe:

Pileća prsa file 4 kom. cca. 0,60 kg
Kesten 0,15 kg
Panceta 0,10 kg
Divlja riža 0,20 kg
Sol, papar po potrebi
Maslac 0,05 kg
Umak od pečenja 0,10 lit
Luk 0,05 kg
Peršin list 0,05 kg
Vrhnje za kuhanje 0,10 l

Priprema:

Kestene i luk izrežemo na sitne kockice. Na maslinovom ulju prepržimo luk i dodamo kestene te začinimo soli, paprom, peršinom i vrhnjem za kuhanje te smjesu pirjamo par minuta. Nožem napravimo džep u pilećem fileu, napunimo prethodno napravljenom smjesom.

Cijeli file obmotamo listićima pancete gledajući da svi završavaju na donju stranu. U slanu vodu koja kuha dodajemo rižu i uz povremeno miješanje kuhamo. Pileća prsa polažemo na zagrijanu tavu tako da budu okrenuta prema završetku pancete. Pržimo i s jedne i s druge strane lagano. Panceta mora bit hrskava i rumena.

Rižu kada je kuhana ocijedimo i na maslacu okrenemo. U tavu gdje se prže prsa dodajemo malo umaka od pečenja kojem smo dodali par cijelih kestena i vrhnje za kuhanje.

Izvadimo prsa van i režemo u koso kako bi se vidjelo čime smo napunili prsa. Rižu posložimo na tanjur te na rižu položimo prsa i sve prelijemo (ukrasimo) umakom.

Jesenski recept Branka Ognjenovića za jelo svinjska vratina pod plaštom na raguu od gljiva proučite na Gastro.hr!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Uz ove trikove kućni ljubimac će lakše podnijeti pucnjavu petardi
BIT ĆE VAM ZAHVALNI

Uz ove trikove kućni ljubimac će lakše podnijeti pucnjavu petardi

Iako su petarde i vatrometi neizbježni u ovom razdoblju godine, važno je da učinite sve što je u vašoj moći kako biste ublažili stres kod svog ljubimca i učinili mu ovaj period što podnošljivijim
Kako pripremiti najbolji odojak iz pećnice - hrskav i jako sočan
TOP SAVJETI

Kako pripremiti najbolji odojak iz pećnice - hrskav i jako sočan

Iako mnogi izbjegavaju pečenje odojka u pećnici, uz naše savjete njegova je priprema vrlo jednostavna i laka. Nakon što ga ispečete, uživat ćete u hrskavoj korici i mekom, sočnom mesu koje se topi u ustima