Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Kako pripremiti najbolji odojak iz pećnice - hrskav i jako sočan

Kako pripremiti najbolji odojak iz pećnice - hrskav i jako sočan

Iako mnogi izbjegavaju pečenje odojka u pećnici, uz naše savjete njegova je priprema vrlo jednostavna i laka. Nakon što ga ispečete, uživat ćete u hrskavoj korici i mekom, sočnom mesu koje se topi u ustima

Na kućnom dočeku Nove godine najslađi dio je divno pečenje - sočan, ali i hrskav odojak, no mnogi zaziru od njegove pripreme kod kuće jer misle da je ona komplicirana. No priprema odojka kod kuće u pećnici je iznenađujuće jednostavna i uopće ne zahtijeva puno vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Odojci 01:00

Ako nemate mogućnost pečenja odojka na ražnju, pećnica je odlična alternativa. Trebat će vam samo odojak, nekoliko začina i posuda za pečenje. Nakon što ga ispečete, uživat ćete u hrskavoj korici i mekom, sočnom mesu koje se topi u ustima.

Pečenje odojka na ražnju
FOTO Pečenkijada u Slavonskom Brodu okupila brojne ljubitelje motora i mesa s ražnja
FOTO Pečenkijada u Slavonskom Brodu okupila brojne ljubitelje motora i mesa s ražnja

Najbolji savjeti za savršen odojak u kućnoj pećnici

Za savršen rezultat, odojak obilno pospite solju i malo paprom, no nemojte pretjerivati s ostalim začinima jer mogu zagorjeti. Po želji, unutrašnjost možete napuniti povrćem, svježim začinima ili nečim kreativnijim, poput citrusa ili đumbira.

Pečenje započnite na 130 °C, postupno povećavajući temperaturu do 150 °C tijekom četiri sata. Pred kraj, pojačajte na 200–220 °C kako bi korica postala hrskava.

Božićni ručak za najmilije: Evo recepata za janjetinu s povrćem, pečenu patku, istarski žgvacet...
Božićni ručak za najmilije: Evo recepata za  janjetinu s povrćem,  pečenu patku, istarski žgvacet...

Nakon pečenja, pustite meso da odstoji prije rezanja. Sokove koje je pustio odojak možete iskoristiti za umak prepun okusa, a ako ste odojak prije pečenja napunili povrćem, poslužite ga uz meso i domaći kruh. 

Trikovi kako ispeći odojka kod kuće, a da bude kao s ražnja: 'Posolite ga i pecite 3 sata'
Trikovi kako ispeći odojka kod kuće, a da bude kao s ražnja: 'Posolite ga i pecite 3 sata'
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2