Sve dok ga nisam i sama počela peći, mislila sam da je to neki nauk...a u stvari je vrlo jednostavno. Kao i za bilo koji drugi recept, što ga ćešće praviš, bolj
e kužiš gdje i kako korigirati postupak
Prikaži još ↓
pn
ptica neznalica
06.11.2020.
Odustani
Jedan pekar rekao mi je da je najbolja masnoća svinjska mast, pogotovo domaća. Od te masnoće kruh dobije poseban okus. Ja imam običaj kombinirati mast i maslino
vo ulje. Samo škrt čovjek kvasac stavlja u vodu a ne u mlijeko.
Prikaži još ↓
wooly
10.11.2020.
Odustani
Meni se dobro digne i tvrd je.
ivica48
08.11.2020.
Odustani
Mamin je kruh najbolji
vd
vedar dan
26.11.2020.
Odustani
3-2-1 omjer/1 kg brašna 3dcl mlakog mlijeka, 2dcl mlake vode, 1dcl ulja(maslinovog)odvojit malo mlijeka, ubacit 1 žličicu šećera i 1 kocku svježeg kvasca-pustit
da se aktivira kvasac2 žličice soli u brašno, umiješati sve ostale sastojkePremjesiti 2 puta i pustiti da se nadigne, drugi put već stavite kruh u kalup u kojem ćete peći kruh180 stupnjeva cca 45 minuta (bez ventilatora)Nema nauke, savršen kruh
Prikaži još ↓
VOLBEAT
11.11.2020.
Odustani
Puno ste toga napisali (prepisali).. Nije mi jasno zašto puno vike oko šećera i kvasca. Nikad ne stavljam šećer, i kruh ispadne predobar. Evo jedan kratki za sa
vršene lepinje: 450g glatkog brašna (+ 50g dok se bude miješao), malo soli, 1 kesica suhog kvasca - pomiješati. Dodati cca 270-300 ml mlake vode i malo ulja (ja stavim maslinovo). Pomiješati, bit će malo mljeckavo, postupno dodavati dodatno brašno - sve dok smjesa bude taman - da se ne lijepi za posudu, uliti još malo ulja , poklopiti i ostaviti 30 min. Nakod toga - premijesiti tijesto, dobit ćete 4 lopte, poklopiti krpom i ostaviti još 15-ak minuta na toplom. Sa strane pripremiti tekućinu od pola vode, pola ulja i svaku od tih loptica mokrim prstima pritisnuti da budu tanje, a šire. Nožem napraviti "mrežu" po vrhu lepinja. Staviti pećnicu (gornje i donje grijanje) na 250, i čekati da se ugrije (treba cca 10 min). Ubaciti i peći cca 9-10 min ovisno o pećnici. Kad je gotovo, pokriti krpom da omekšaju..
Prikaži još ↓
StjepanValjak
10.11.2020.
Odustani
ako želite dobar kruh nećete pogriješiti Coolinarika Almo Čatlak kako napraviti kruh.Pustite samouke "stručnjake" neka sami uživaju u svojim "receptima".
mirna 33333
09.11.2020.
Odustani
ja bih pekla samo da ne treba toliko mijesiti....kad bi bio neki recept sa mikserom :)
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .