Iako vam se čini da jaja možete skuhati, spremiti na oko ili eventualno napraviti omlet, ona mogu obogatiti druga jela i dati im dašak maštovitosti ili čak posve novi okus
Ovo je pet novih načina na koje u kuhinji možete iskoristiti jaja
Jaja su bogata proteinima, zdrava su namirnica i vrlo jednostavna za pripremu. Mnogi ih konzumiraju uglavnom za doručak, no uz ove recepte možete ih jesti tijekom čitavog dana, piše WomensHealth.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
1. Stavite ih na tjesteninu
Na svježe skuhane špagete stavite jaje pečeno na oko. Tekući žumanjak obogatit će jelo kao umak.
2. Naribajte ga preko povrća ili dodajte u salatu
Umjesto sira, tvrdo kuhano jaje možete naribati preko povrća ili ga nasjeckati i dodati svježim salatama. Time ćete u jelovnik unijeti više nutrijenata poput vitamina A i luteina, a obična salata će postati zasitno jelo.
3. Desert od bjelanjaka
Bjelanjke istucite s malo šećera te zapecite u pećnici. Slastan desert obogatite voćem po izboru.
4. Bez jaja nema pohanja
No pohati možete i povrće ili ribu, pa ne zaboravite dodati im jaje kako bi se mrvice bolje uhvatile za površinu.
5. Obogatite juhu
Ako u juhu ubacite tučeno jaje, iznenadit ćete se odličnim okusom i novim ruhom do tada obične juhe.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...