Ovo je odličan i lagan desert za ove vruće ljetne dane. Umjesto jagoda možete staviti neko drugo voće, na primjer marelice ili breskve. Svakako dobro ohladite prije posluživanja
ODLIČAN RECEPT
Osvježavajući mousse od jagoda
Sastojci:
- 500 g jagoda, prepolovljenih, ili ako su veće, izrezanih na četvrtine
- 1 limun - izribana korica i sok
- 100 g šećera
- 150 ml mascarponea
- 300 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica paste od vanilije ili aroma vanilije
- 4 keksa - zdrobljena (čajni kolutići ili nešto slično)
- po želji šaka pistacija - grubo nasjeckanih
Postupak:
Stavite jagode, limunov sok, šećer i 2 žlice vode u tavu i na srednje jakoj vatri kuhajte 5 minuta, dok voće ne omekša. Prebacite u keramičku posudu i ostavite neka se ohladi. Potom izradite oko 300 g te smjese u blenderu da dobijete glatku kremu.
U drugoj posudi umutite mascarpone pa dodajte vrhnje za šlag, pastu od vanilije i koricu od limuna. Miksajte dok se ne počne zgušnjavati pa umiješate pire od jagoda.
Žlicom stavljajte mousse u staklenke ili čaše pa na to dodajte malo preostalih, kuhanih jagoda, izdrobljene kekse i pistacije. Po želji na vrh možete staviti malo šlaga. Poslužite hladno, prenosi bbcgoodfood.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku