VIDEO U Biogradu prosvjed zaposlenika vrtića: 'S djecom rade i studenti, a to se ne smije' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 7

VIDEO U Biogradu prosvjed zaposlenika vrtića: 'S djecom rade i studenti, a to se ne smije'

VIDEO U Biogradu prosvjed zaposlenika vrtića: 'S djecom rade i studenti, a to se ne smije'

Buna u vrtiću traje više od tjedan dana, no osim zaposlenika koji su odavno rekli da žele pregovarati o svojom pravima o kolektivnom ugovoru kao podrška su se pojavili roditelji s djecom kao I kolege iz drugih krajeva zemlje

VIDEO

Javi se, srami se orilo se biogradskim glavnim  trgom pred samim uredom gradonačelnika Ivana Kneza koji odbija tjednima pregovarati sa zaposlenicima vrtića koje je proglasio neposlušnima, te im najavio privatizacijom jedine gradske odgojne ustanove. Zaposlenici vrtića Ivane Brlić Mažuranić su odgovorile osnivanjem sindikata i tražile povećanje plaća koje se realno manje i tridesetak posto od drugih kolega u državi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Stotinjak vrtičkog osoblja prosvjedovalo ispred biogradske uprave 00:44

- Ovo je prvi put u povijesti da smo izašli na ulice, a ja sam ona koja ne smijem uopće ući u vrtić. Jako je to ružno nakon 16 godina da se to dogodilo, ali, kad uprava ne želi pregovarati ovo je jedino što nam preostaje. Bilo je tu prijetnji, svega, neki su ljudi sami dali otkaz jer ne žele u ovom sudjelovati i raditi u takvim uvjetima, a sad kako bude mi ne mislimo odustati. Ne želim se se vise opterećivati kako je nama vise, pomirila sam se ili sve ili ništa, sad vise nema dalje, ovo nisu uvjeti rada koje ja sebi želim, objasnila je teta koja je na radnom mjestu skoro 20 godina, a sad moram biti ispred vrtića jer je dekretom osoblju u štrajku zabranjen ulaz.

Buna u vrtiću traje više od tjedan dana, no osim zaposlenika koji su odavno rekli da žele pregovarati o svojom pravima o kolektivnom ugovoru kao podrška su se pojavili roditelji s djecom kao I kolege iz drugih krajeva zemlje.

Zaposlenike vrtića u štrajku smjestili u sobu od 28 kvadrata: 'Zabranili su nam kretanje!'
Zaposlenike vrtića  u štrajku smjestili u sobu od 28 kvadrata: 'Zabranili su nam kretanje!'

- Okupilo se preko 200 sindikalnih povjerenica, zamjenica, od Vukovara do Dubrovnika, roditelja s djecom, i to svi s s porukom da radnice ostanu uporne sve kako bi ostvarile pravo na zakonsku placu u kolektivno pregovaranje, te da se zaustave svi oblici pritisaka, prijetnje i zastrašivanja. S djecom rade studenti, a to se po zakonu ne smije, a na van se prikazuje da rade stručne osobe, kazala je Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medije i kulture.

Iako su danima pokušali glavne za ovaj problem privoljeti na razgovor, ništa nije pomoglo. Prvi čovjek Biograda Ivan Knez ne misli razgovarati oko uvjete poboljšanja rada. No, kako u vrtiću nedostaju stručne osobe za rad s djecom zaposlio je studentice što je po zakonu zabranjeno.

- Došla sam po svoje dvoje djece, a cijela grupa je bila sama. Čekala sam desetak minuta i tek se onda pojavila jedna osoba. To nije standard nikako zamislite da se nešto dogodilo, kazala je uznemirena majka čija djeca su bila bez nadzora u odgojnoj ustanovi.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'
SREĆA JE U CELJU

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'

Plus+ Mogućnost dobivanja četvorki prirodnim putem je jedan na 500.000 rođenih. Tu sreću imali su Milana i Nemanja Petrović, Banjalučani iz Celja. Par ima i sina Konstantina (5). Atrakcija su gdje god se pojave...

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!
VIDEO

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!

Zagrebački vatrogasci dobili su u 13:29 dojavu da na Slavonskoj aveniji gori auto. Na intervenciju su izašli iz postaje Žitnjak te su zatekli požar u razbuktaloj fazi. Kako doznajemo, vozilo je bilo desno u traci te u tom trenutku nitko nije bio ugrožen. Pozvana je i policija