Zaposlenike vrtića u štrajku smjestili u sobu od 28 kvadrata: 'Zabranili su nam kretanje!' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 9

Zaposlenike vrtića u štrajku smjestili u sobu od 28 kvadrata: 'Zabranili su nam kretanje!'

Zaposlenike vrtića  u štrajku smjestili u sobu od 28 kvadrata: 'Zabranili su nam kretanje!'
5

Kažu kako je riječ o pritisku nad zaposlenicima koji su se organizirali i usudili tražiti svoja zakonom zajamčena prava. Iz tajništva vrtića odgovaraju kako im je osiguran prostor i 'stražnji dio dvorišta'

VIDEO

Zaposlenike biogradskog vrtića koji su u štrajku, njih ukupno 19, dočekala je obavijest kako mogu boraviti u jednoj prostoriji i u stražnjem dijelu dvorišta jer remete rad vrtića. Zaposlenici kažu kako im se ovom odlukom zapravo zabranjuje kretanje. Tvrde kako je riječ o pritisku nad zaposlenicima koji su se organizirali i usudili tražiti svoja zakonom zajamčena prava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Štrajk djelatnika dječjeg vrtića u Biogradu 05:08

- Zabranjeno nam je razgovarati s roditeljima uz obrazloženje da uznemiravamo roditelje i djecu, a to nije istina. Umjesto nas djecu sad čuvaju kineziolog, tajnica, studenti, koji nemaju položeni stručni ispit, a povrh svega zabranjeno nam je uopće biti na dvorištu, nego su za nas 19 namijenili prostoriju od 28 m2. Svaki zatvorenik po zakonu ima pravo na 4 m2, pa možete li zamisliti kako je nama - rekla nam je zaposlenica vrtića iza koje je višegodišnje iskustvo odgojiteljice.

Biograd na moru:  Započeo štrajk u dječjem vrtiću Ivana Brlić Mažuranić

Iz vrtića to demantiraju.

- Nije točno da je djelatnicama koje su u štrajku zabranjeno kretanje. Osigurana im je prostorija u kojoj mogu boraviti, kao i stražnji dio dvorišta. Prednji dio dvorišta kroz koji dolaze roditelji koristile su do trenutka kad su roditelji uputili primjedbe da ih savjetuju na ostavljanje djece kod kuće. Pojedine odgojiteljice žele politički opstruirati vlast - tvrde iz tajništva vrtića.

Počeli upisi u vrtiće u Zagrebu, bit će 600 mjesta više nego lani, do kraja godine još 400
Počeli upisi u vrtiće u Zagrebu, bit će 600 mjesta više nego lani, do kraja godine još 400

Nakon što se krenulo u štrajk, doznalo se kako vrtić "Ivana Brlić Mažuranić" godinama plaća hotelu dodatni prostor u kojem je smješteno 24 djece, a koji je potpuno neadekvatan za skrb o najmlađima. Cijeli je Biograd znao, a sad se i priznalo, da je iz neograđenog hotela, koji proračun stoji 5000 eura mjesečnog najma, nedavno nestalo dijete, koje je nasreću brzo pronađeno.

Biograd na moru:  Započeo štrajk u dječjem vrtiću Ivana Brlić Mažuranić

- Roditelji su uz nas, podržavaju našu borbu, no moramo znati da je javna podrška skromna jer kad nemate mjesta za svu djecu koja trebaju u vrtić, teško da ćete se nekome zamjerati - rekla je odgojiteljica koja, s kolegama, ne misli stati dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to je najprije povećanje plaća.

Vršiteljica dužnosti ravnatelja vrtića ne odgovara na upite, baš kao ni gradonačelnik Ivan Knez.

- Ravnateljica sad želi prikazati idealnu sliku, no stvarnost je daleko od toga. Kako sad nema radnika, ravnateljica dočekuje djecu za koju ne zna u kojoj su grupi. Roditelji su zbunjeni, no mi ostajemo pri svojoj odluci da prekida štrajka nema dok se ne postigne dogovor - rekla je Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

VIDEO Olujne ćelije pogodile su Sloveniju, tuča razbijala stakla. Nevrijeme ide prema Hrvatskoj
MOGUĆE TUČE I BUJICE

VIDEO Olujne ćelije pogodile su Sloveniju, tuča razbijala stakla. Nevrijeme ide prema Hrvatskoj

Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra, upozoravaju iz Državnog hidrometerološkog zavoda

Što ste se sunčali, sunčali ste se! Stiže nevrijeme, za dvije regije na snazi narančasto upozorenje
'OPASNO VRIJEME'

Što ste se sunčali, sunčali ste se! Stiže nevrijeme, za dvije regije na snazi narančasto upozorenje

Na snazi je meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku, osim kninske regije. Za zagrebačkoj i osječkoj regiji podignuta je razina upozorenja na narančasto koje označava opasno vrijeme
Strava u središnjoj Hrvatskoj: Majka ubila tek rođenu bebu. DORH: Određen joj je pritvor
OBJAVILI ZA ŠTO JU TERETE

Strava u središnjoj Hrvatskoj: Majka ubila tek rođenu bebu. DORH: Određen joj je pritvor

Mlada majka ubila je tek rođeno dijete u subotu. Tijelo je pronašao član obitelji koji je o svemu obavijestio policiju. DORH je objavio da ju terete za teško ubojstvo