Obavijesti

News

Komentari 5

VIDEO Tučepi dočekali Niku (8), učiteljica: 'Nisam više mogla snimati ovo, rasplakala sam se'

VIDEO Tučepi dočekali Niku (8), učiteljica: 'Nisam više mogla snimati ovo, rasplakala sam se'
4

Niko Vitlić, učenik drugog razreda Osnovne škole Tučepi, po nagradu u Zagreb išao je s cijelim razredom, mamom, učiteljicom Marlenom Bogdanović i ravnateljem. Dočekalo ih je cijelo mjesto

VIDEO

Moji su Tučepi organizirali doček PRED ŠKOLOM a ne na trgu, i to zbog nagrade za POSTIGNUĆA U ODGOJU I PONAŠANJU, a ne zbog nogometa. Ako za takav potez moji sumještani nisu zaslužili da ih se istakne - ne znam za što jesu. Svaka im čast! A tebi hvala do neba! Ipak smo mi samo jedno malo misto - kap u moru, piše nam u četvrtak ujutro Marlena Bogdanović, učiteljica razredne nastave u OŠ Tučepi.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Tučepi: Doček dobitnika nagrade 'Luka Ritz' 00:27

Rasplakalo ju je

Njezin 2. razred u srijedu je imao nevjerojatno uzbudljiv dan. Svi zajedno su jako rano ujutro krenuli iz Tučepa za Zagreb, kako bi dali podršku svome prijatelju i kolegi Niti Vitliću (8). On je jedan od ovogodišnjih dobitnika Godišnje nagrade za promicanje tolerancije i škole bez nasilja "Luka Ritz". U Zagrebu je bilo i više nego uzbudljivo, uz svu zasluženu pažnju, novinare, svečanu dodjelu, govore, no veselu ekipu iznenađenje je tek očekivalo.

Autobus koji se u Tučepe vratio u večernjim satima dočekalo je - cijelo mjesto! Baklje, pjesma, veselje, čestitke... Sve je to dočekalo Niku, cijeli njegov razred, učiteljicu koja, kaže nam, nije mogla sakriti suze.  

"JEDNOM U ŽIVOTU, pa ako i tada....
Kakav su nam doček pripremili naši sumještani!!! Svaka čast Luki Modriću i Vatrenima, ali da se u skoro 22 sata okupi i mlado i staro, u našemu Malome Mistu, pred školom, da ovako dočekaju dobitnika Nagrade Luka Ritz....
Tu su bili i moji učenici iz prethodnih generacija, moja djeca.... Samo sam ovih par sekunda snimila jer sam se dalje rasplakala.... OVO SU MOJE TUČEPI ", napisala je Marlena Bogdanović na Facebooku, objavivši video dočeka. 

storyeditor/2024-06-12/20240612_114747.jpg

Niku je njegova škola preporučila za nagradu jer je sjajan prijatelj koji pomaže svima, ne odgovara na nasilje i donosi radost.

- Jako sam sretan što danas mogu reći da ne smijemo vraćati udarce i ružne riječi. Hvala mojim roditeljima i učiteljicama što nas uče kako se trebamo ponašati - kazao je na dodjeli.

storyeditor/2024-06-12/PXL_120624_116017709.jpg

- Važno je istaknuti ovakve primjere, kad učenici ovako male dobi odbiju uzvratiti na udarac i tako prekinu spiralu nasilja. To je cilj našeg zajedničkog rada i ovaj primjer našeg Nike može poslužiti kao svjetionik i nama koji smo puno stariji od nas. A odgovornost nas nastavnika je da prepoznamo takve primjere - ističe Nikina učiteljica, poznata po svome inovativnom radu u nastavi i nadaleko izvan Tučepa, Marlena Bogdanović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dodjela Godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja 00:53

Ova djeca čine čuda

Uz Niku dobitnica nagrade Luka Ritz u kategoriji srednjih škola je Adrijana Deva, učenica 3. razreda Srednje škole Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini. Dobitnici posebnih priznanja su Niko Jajčević (11), učenik 5. razreda Osnovne škole Grigora Viteza u Zagrebu i Anna Šimić, učenica 4. razreda Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere