Obavijesti

News

Komentari 30

Vesnu Vučemilović pitali je li dobila kakvu nagradu HDZ-a: 'Takva pitanja su neumjesna...'

Vesnu Vučemilović pitali je li dobila kakvu nagradu HDZ-a: 'Takva pitanja su neumjesna...'

Mi svi koji se bavimo politikom, nismo tu zbog nas, tu smo zbog birača i moramo poslušati što su oni poručili. Neki to žele, neki ne žele, ali bili su vrlo jasni – žele vladu desnog centru, rekla je

VIDEO

Zastupnica Vesna Vučemilović za N1 je komentirala svoj ulazak u Sabor preko liste bivše stranke Hrvatski suverenisti, a potom i podršku koju je dala HDZ-u. Zbog tog poteza je danima na udaru kritika jer se uoči parlamentarnih izbora nije dala za naslutiti da bi mogla dati podršku HDZ-u ili Domovinskom pokretu, stranci iz koje je istupila nakon odnosa prema njenom bratu Miroslavu Škori.

Mnogi je nazivaju "žetončićem”, a ona o tome kaže kako je to "ružna riječ i još je ružnija kad dolazi od bivših suradnika, koji su pokrenuli lavinu napada na mene u medijskom prostoru. Mi svi koji se bavimo politikom, nismo tu zbog nas, tu smo zbog birača i moramo poslušati što su oni poručili. Neki to žele, neki ne žele, ali bili su vrlo jasni – žele vladu desnog centru.”

Kolakušić želi na Pantovčak: 'Ništa se nije promijenilo. Dosta je ove ljigavosti i odvratnosti'
Kolakušić želi na Pantovčak:  'Ništa se nije promijenilo. Dosta je ove ljigavosti i odvratnosti'

- Slušam i uvažavam tu poruku. Nije to ništa drugačije od situacije u drugim državama. Znači, to su procesi koji nisu specifični samo za Hrvatsku. Po meni, birače treba slušati i treba uvažavati njihovo mišljenje - kazala je.

Ipak, mnogi se pitaju zašto se odlučila na to što se odlučila, suprotno stavu njene bivše stranke.

- Može se postaviti i pitanje zašto su to odlučili. Po meni, rad u ovoj arhitekturi Sabora bit će vrlo težak bilo kome na desnom političkom spektru. Možda i nemoguć. Sukladno Poslovniku, za svaku inicijativu potrebno je prikupiti određeni broj potpisa, njih 30. Gdje će ih prikupiti netko s desnog političkog centra, ne znam. Koje to inicijative i svjetonazorske teme možete staviti na dnevni red Sabora. Naravno, ništa. Tim više je, po meni, moja odluka bila logična i jedina ispravna - rekla je Vučemilović.

Burna rasprava Vučemilović i Kosor, pale uvrede: 'Jedino u životu je dobro radila cinkanje'
Burna rasprava Vučemilović i Kosor, pale uvrede: 'Jedino u životu je dobro radila cinkanje'

Komentirala je i je li dobila nekakvu nagradu za odluku.

- Jedina nagrada mi je podrška ljudi koji mi je daju. O ovom poslu uopće ne ovisim i takva pitanja su neumjesna - odgovorila je.

O bivšoj stranci govori većinom biranim riječima...

- Stranke koje su izgubile izbore, trebaju ove četiri godine posvetiti sebi. Sav novac koji će se isplaćivati na ime mog mandata nije malen, a ostaje Suverenistima. Želim im svako dobro, zahvaljujem im se na suradnji, koja je bila korektna. Razišli smo se u mišljenjima, ali svatko ima pravo na svoje pa ne mislim da treba biti teških riječi. Vrijeme je sudac koji kaže jesu li postupili dobro ili nisu - dodaje.

VIDEO Šeks u džipu stigao na HDZ-ov sastanak: Mislim da će ova kombinacija biti stabilna
VIDEO Šeks u džipu stigao na HDZ-ov sastanak: Mislim da će  ova kombinacija biti stabilna

Mnogi se pitaju i kako će surađivati s DP-om, koji je napustila i posvađala se s ljudima u njemu.

- Osnivačica sam DP-a, među prvima sam ušla u njega. Njihove politike su dobrim dijelom ono što i ja zastupam. Zna se tko bira svoje suradnike. Mi se ne moramo voljeti, ali moramo zajedno raditi. Vratit ću se na ono što sam rekla, birači žele vladu desnog centra. Vođenje osobnim preferencijama ili animozitetima nema mjesta u politici. Onog trenutka kad se počnete nekim svojim osobnim odnosima s drugim ljudima, zatvarate brojna vrata. Moramo gledati širi interes - kazala je.

Koga vidi kao ministra gospodarstva?

- Teško pitanje, tamo je došlo do dosta kadrovskih promjena. Radi se o važnom i kompleksnom resoru. Tu treba staviti nekoga tko te procese poznaje i tko ima širu sliku. Mislim da je dobro što će se taj dio zaštite okoliša izdvojiti. Ne znam koga će staviti na tu poziciju, ali znam da toj osobi neće biti lako - zaključila je Vesna Vučemilović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...