Obavijesti

News

Komentari 17

U Splitu ukinuli funkciju koju je obavljala Đerek! Ona reagirala: 'Preslikali su HDZ-ov model'

U Splitu ukinuli funkciju koju je obavljala Đerek! Ona reagirala: 'Preslikali su HDZ-ov model'

Prijedlog je da se 'Upravni odjel za gradsku imovinu' mijenja i glasi 'Upravni odjel za imovinsko pravne poslove i izgradnju', a 'Upravni odjel za urbanizam i izgradnju' mijenja se i glasi: 'Upravni odjel za urbanizam'

VIDEO

Žalosti da su Ivica Puljak i Bojan Ivošević preslikali HDZ-ov model obračuna sa službenicima koji ne žele sudjelovati u njihovim financijskim malverzacijama i pogodovanjima investitorima, rekla nam je Maja Đerek nakon što su na sjednici gradskog vijeća grada Splita izglasali ukidanje radnog mjesta pročelnika Upravnog odjela za gradsku imovinu Splita. 

Podsjetimo, Maja Đerek, suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Splita, podnijela je kaznene prijave protiv gradonačelnika Ivice Puljka, te oba zamjenika, Bojana Ivoševića i Antonija Kuzmanića, kao i protiv više djelatnika gradske uprave.

Prijedlog je da se 'Upravni odjel za gradsku imovinu' mijenja i glasi 'Upravni odjel za imovinsko pravne poslove i izgradnju', a  'Upravni odjel za urbanizam i izgradnju' mijenja se i glasi: 'Upravni odjel za urbanizam'. 'Upravni odjel za stanovanje i poslovne prostore' novi je upravni odjel.

Suludo, ali je i pravno točno: Prijavite kriminal Uskoku, ali za državu službeno niste zviždač
Suludo, ali je i pravno točno: Prijavite kriminal Uskoku, ali za državu službeno niste zviždač

- Nedavno je identičnu reorganizaciju napravila moja bivša tvrtka  Državne nekretnine, a koja je pod potpunom kontrolom HDZ-a. S posebnim zanimanjem sam pratila HDZ-ove i Puljkove PR smicalice u kojima dušebrižnici iz HDZ-a tobože stoje na mojoj strani i zalažu se za moj povratak u Banovinu. Međutim, prava je istina da bi me jedni i drugi utopili u čaši vode samo zato jer nisam htjela biti slijepi poslušnik niti smokvin list u njihovom kriminalnom upravljanju državnom, odnosno gradskom imovinom - rekla nam je.

Izgleda da jedino HDZ-ovi kadrovi mogu provoditi Puljkovu i Ivoševićevu politiku 

- Jedni i drugi su očekivali financijska pogodovanja svojim odabranicima, a šteta učinjena gradu i državi ih nije previše brinula. Još je zanimljivije kako me u tobožnju obranu uzima predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta dok iz medija saznajemo da mu supruga karijerno napreduje u Puljkovoj administraciji. Izgleda da jedino HDZ-ovi kadrovi mogu provoditi Puljkovu i Ivoševićevu politiku jer je već poduži spisak splitskih HDZ-ovaca koji prosperiraju pod njihovim vodstvom - zaključila je Đerek.

Razotkrila je Banožićevo muljanje sa stanom, ali za sud Maja Đerek nije zviždačica!
Razotkrila je Banožićevo muljanje sa stanom, ali za sud Maja Đerek nije zviždačica!

Puljak na sjednici kaže kako je opravdana reorganizacija gradske uprave.

- Mi smo riješili nekoliko problema. Svu djecu ćemo upisati u vrtić i ove godine i taj problem smo riješili. Riješit ćemo problem predškolske djece i problem osnovnoškolaca. Napravili smo i prvu garažu u Splitu otkako je Splita u Hrvatskoj. Rekonstrukcijom Doma mladih riješit ćemo i kulturni program grada Splita, dovršit ćemo i Tehnološki park. Pokrenuli smo veliki investicijski ciklus i zbog toga smatramo da bi trebalo reorganizirati našu gradsku upravu tako da iz upravnog odjela za urbanizam i izgradnju izdvojimo izgradnju te će ostati samo 'Upravni odjel za urbanizam' - rekao je Puljak, piše Dalmacija Danas.

Kao piše DP, u kaznenoj prijavi Maje Đerek navode se različiti slučajevi u kojima su Ivošević i Kuzmanić navodno implicirani u nepravilnosti. Ivošević se sumnjiči za sukob interesa i pokušaj trgovine utjecajem u vezi s donošenjem Pravilnika o davanju stanova u najam, ali i zbog pritisaka u slučaju Peškarija (Noštromo). Kuzmanić je prijavljen zbog navodnog pokušaja pogodovanja u vezi s otkupom zemljišta na Spinutu. Kazneno su prijavljeni i za navodno pogodovanje privatnim poduzetnicima vezanim za HDZ oko Botaničkog vrta i navodno zataškavanje od strane Puljka.

Za komentar smo upitali i dogradonačelnika Bojana Ivoševića, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio