Obavijesti

News

Komentari 5

Razotkrila je Banožićevo muljanje sa stanom, ali za sud Maja Đerek nije zviždačica!

Razotkrila je Banožićevo muljanje sa stanom, ali za sud Maja Đerek nije zviždačica!
6

Đerek navodi da zbog apsurdnog zakona ni jedan zviždač nije uspio dobiti sudsku presudu

VIDEO

Maja Đerek nije zviždačica i tvrtka Državne nekretnine nije prekršila Zakon o zaštiti zviždača, potvrdio je pravomoćnom presudom Županijski sud u Splitu. Odbili su žalbu Đerek i potvrdili prvostupanjsku presudu Općinskog radnog suda u Zagrebu. U sudskom je postupku Đerek pokušala dokazati da joj je otkaz uručen zbog odmazde jer je kao zviždačica upozorila na nepravilnosti unutar tvrtke Državne nekretnine. Sud je presudio da prijave koje je Đerek podnosila tijelima unutar Državnih nekretnina protiv nekoliko zaposlenika, uključujući i tadašnju direktoricu Renatu Sabo, nije podnijela ispravno, u skladu s procedurom koju propisuje Zakon o zaštiti zviždača. Zakon, ističe sud, nalaže da se prijava nepravilnosti mora podnijeti povjerljivoj osobi. Đerek je prijave podnosila dva puta. Prvi put u veljači 2020. prijavila je povjereniku za etiku zaposlenicu Dragicu Dražanu Šišić. Na sudu je Đerek rekla da povjerljive osobe u tom trenutku u Državnim nekretninama nije ni bilo jer je imenovana tek 31. ožujka te godine.

Razotkrila je Banožića i sramotu u kojoj si je sam dodijelio stan, sad presudili da nije zviždačica!
Razotkrila je Banožića i sramotu  u kojoj si je sam dodijelio stan, sad presudili da nije zviždačica!

Sud je pak ustanovio da je Đerek prijavu podnijela dva dana nakon što je Šišić prijavila nju, te ju je nakon dva mjeseca povukla. Ocijenio je da ta prijava nije bila relevantna za otkaz. U rujnu 2020. godine Đerek je povjereniku za etiku, a zatim i NO-u Državnih nekretnina, podnijela prijavu protiv tadašnje direktorice Renate Sabo i još dvoje, ali sud navodi da je te prijave trebala podnijeti povjerljivoj osobi. Sud je naveo i kako je Đerek te prijave podnijela tek nakon što je protiv nje već bio pokrenut postupak otkaza Ugovora o radu i zatraženo njezino očitovanje, pa ih zato nisu mogli tretirati kao prijave nepravilnosti.z

Oglasila se i Đerek koja je prokazala Marija Banožića i ironično navodi kako iz svega ispada je Banožić s pravom urgirao oko poslovnih prostora u centru Zagreba, da je bio u pravu kad je sam sebi dijelio stan od 90 m2 u centru Zagreba i luksuzno ga uredio, ali i da iz svega proizlazi da Državni ured za reviziju nije utvrdio velike nepravilnosti u radu Državnih nekretnina. Podsjetimo, Državna revizija je u Državnim nekretninama utvrdila nepravilnosti i propuste koje se odnose na upravljanje praznim stanovima, sustav unutarnjih kontrola, rashode, potraživanja od kupaca i javnu nabavu, a Visoki upravni sud da ministar Banožić nije smio sam sebi dodijeliti stan.

Đerek o 'Republici AP': Čemu birati šefa Uskoka, kad pravi šef ionako stoluje na Markovu trgu
Đerek o 'Republici AP': Čemu birati šefa Uskoka, kad pravi šef ionako stoluje na Markovu trgu

- U Republici AP zbog apsurdnog i jalovog zakona o zviždačima niti jedan prijavitelj nepravilnosti (tzv. zviždač) nije uspio dobiti sudsku presudu. Niti jedan, ikad! Republika AP je prva članica EU koja je posve očišćena od zviždača - poručila je Đerek.

Iako je, nastavlja, uočene nepravilnosti prijavljivala nadzornom odboru, glavnom kontrolnom tijelu svake tvrtke, sud je mislio da će im takav nadzorni odbor ispunjen uglednim HDZ-ovcima dostaviti moje prijave.

- Prilikom otkaza morala sam doslovce u deset minuta napustiti tvrtku. Da apsurd bude veći, prema zakonu Republike AP, sve nepravilnosti sam trebala prijaviti tzv. povjerljivoj osobi, koja je, sasvim slučajno, dobra prijateljica tadašnje direktorice Sabo - navodi Đerek.

Podsjetila je i kako njezin radni spor za nezakonit otkaz postoji već tri godine, koji je dobila u prvostupanjskoj odluci te je naloženo njeno vraćanje na posao. Napominje i da već dvije godine stoji i njezina kaznena prijava Uskoku oko slučaja pogodovanja ministra Banožića, istaknuvši kako je šteta za državni proračun golema.

Maja Đerek podnijela kaznene prijave protiv vodstva Splita: Prijavila Puljka i oba zamjenika
Maja Đerek podnijela kaznene prijave protiv vodstva Splita: Prijavila Puljka i oba zamjenika

- Nekima se očito ne žuri ni sa završetkom radnog spora niti s kaznenom prijavom. Bitno im je osigurati spokojno pustošenje državne blagajne, a usputno treba zaštititi i premijerove bliske suradnike koji su umočeni u financijske malverzacije - Banožića, Katičića i Frku-Petešića - poručila je Đerek.

Lijepo je vidjeti kako interesno udruženje koje ima za cilj nastavljanje pljačke državnog proračuna koristi sve metode manipulacije, jalove zakone i zarobljene institucije Republike AP kako bi uvjerili javnost da oni ustvari ne pljačkaju vlastitu zemlju, zaključila je Đerek, koja sad sama sebe naziva "nezviždačicom".

Ministar Mario Banožić na Facebooku je objavio sliku zviždaljke i napisao “pravomoćno”. Podsjetimo, on je ranije za Maju Đerek govorio da ona nije zviždačica, nego “zviždaljka interesnih skupina”. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere