Obavijesti

News

Komentari 40

Tko je HDZ-ovac iz jedne od najsiromašnijih županija koji je naručio aute za 220.000 eura?

Tko je HDZ-ovac iz jedne od najsiromašnijih županija koji je naručio aute za 220.000 eura?
4

Danijel Marušić je na čelu Brodsko-posavske županije od 2009. godine, a osim toga predsjednik je i Hrvatske zajednice županija

VIDEO

Brodsko-posavska županija našla se pod povećalom javnosti nakon informacije da su od početka godine kupili pet automobila, te za njih dali 220.000 eura.

Radi se o četiri nova električna automobila koji su koštali 171.772 eura, te o jednom rabljenom koji je plaćen 46.392 eura. No, tko je zapravo Danijel Marušić, koji već godinama uživa veliko povjerenje svog stranačkog šefa Andreja Plenkovića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

danijel marušić naručio električne aute 00:57
Rastrošni HDZ-ov župan spiskao tisuće eura na nove automobile
Rastrošni HDZ-ov župan spiskao tisuće eura na nove automobile

Ovo je imovinska kartica HDZ-ovog župana

Ovaj doktor veterinarske medicine rođen je 1972. godine u susjednoj Bosni i Hercegovini, točnije u Prnjavoru, a svoj put u Brodsko-posavskoj županiji započeo je 2005. godine kada je izabran za člana Županijske skupštine. 

Godine 2008. jednoglasnom odlukom  svih vijećnika izabran je na dužnost župana Brodsko-posavske županije do isteka mandatnog razdoblja. Na prvim neposrednim izborima velikom većinom birača Brodsko-posavske županije u svibnju i lipnju 2009. izabran je na dužnost župana, te ponovno na lokalnim izborima 2013., 2017. i u svibnju 2021.

Zavirimo li u njegovu imovinsku karticu možemo vidjeti kako mu je plaća 2366 eura, dok mu supruga u Državnom inspektoratu zaradi 1529 eura. Zajedno su nositelji ukupno četiri kredita čija je vrijednost 174.916 eura. 

Slavonski Brod: Brodsko-posavska županija kupila nove luksuzne i električne automobile

Ima stan u Zagrebu

Županova supruga vlasnica kuće s okućnicom u Novoj Gradiški, gdje i žive, a čija je vrijednost procijenjena na 52.000 eura, a župan Marušić vlasnik je stana u Zagrebu čija je vrijednost procijenjena na 123.100 eura. 

Što se tiče voznog parka obitelji Marušić, sve je na županu Danijelu. Radi se o automobilima Astra i Audi Q! čija je ukupna vrijednost procijenjena na 22.276. Osim što voli harmoniku, brodsko-posavski župan zaljubljenik je i u motocikle, prema tome vlasnik je i motocikla Suzukija, čija je vrijednost procijenjena na 3.918 eura. Uz to dijete mu je vlasnik BMW-a X5 čija je vrijednost 3.981,68 eura.

Inače, u Brodsko-posavskoj županiji BDP iznosi 7876 eura po glavi stanovnika, a u Gradu Zagrebu 27.055 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku