Obavijesti

News

Komentari 153

Thompson poručio: 'Nećemo prestati veličati pokliče i obilježja iz Domovinskog rata'

Thompson poručio: 'Nećemo prestati veličati pokliče i obilježja iz Domovinskog rata'

Predsjednik Republike Zoran Milanović priopćio je da ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom prije i tijekom koncerta

VIDEO

Pjevač Marko Perković Thompson poručilo je u četvrtak da "neće prestati pjevati pjesme iz Domovinskog rata, širiti ljubav prema domovini i veličati obilježja i pokliče iz Domovinskog rata", osudivši izjave predsjednika Republike i pučke pravobraniteljice povodom koncerta u Imotskom.

„Naravno da ćemo pjevati naše pjesme iz Domovinskog rata, isto kao i do sada, one ne bacaju sjenu na naše heroje iz Domovinskog rata već podsjećaju na hrabrost naših branitelja i na njihovu snagu stvaranja Hrvatske države kojoj ste nažalost vi trenutni predsjednik”, poručuje Thompsonov menadžment u objavi na Facebooku predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću.

„Promicatelj mržnje i podjela, promicatelj simbola koji su napadali Hrvatsku kao što je petokraka, naručitelj premlaćivanja hrvatskih branitelja u crkvi Svetog Marka i što sve nije radio, Zoran Milanović, slučajni predsjednik, optužio nas je kako pjevamo pjesme iz Domovinskog rata i kako kaže, tako bacamo u sjenu junake Domovinskog rata”, stoji u objavi.

Da će nastaviti pjevati pjesme iz Domovinskog rata kao što je „Bojna Čavoglave” (koja počinje pokličem Za dom spremni),  menadžment Thompsona poručuje i pučkoj pravobraniteljici Teni Šimonović Einwalter.

 „Osoba koja bi među prvima u našoj državi trebala poštovati odluke suda, ona s tolikim osjećajem moći izjavljuje kako unatoč odluci Visokog prekršajnog suda, ona bi kažnjavala Marka Perkovića Thompsona jer pjeva svoju pjesmu iz Domovinskog rata "Bojna Čavoglave".

Možemo: 'Slavljenje ustaštva znači slavljenje rasnih zakona'
Možemo: 'Slavljenje ustaštva znači slavljenje rasnih zakona'

Dodaju i kako bi pučka pravobraniteljica trebala biti prva osoba koja štiti obitelj i imovinu, a dala je javnu potporu novinarki Danki Derifaj pri provali u Thompsonov posjed na Žnjanu u Splitu.

Menadžment Thompsona proziva i pojedine medije jer  od svakog nastupa Thompsona žele napraviti nemili slučaj. 

„A vi pojedini novinari i mediji, kojima je jugokomunistička ikonografija prihvatljiva, odavno ste pročitana knjiga i vaše metode su nam poznate. Tamo gdje se okupljaju domoljubi ne možete podnijeti to zajedništvo i hrvatsku mladež, pa ako i nema incidenata i bilo kakvog nereda vi ga morate izmisliti”, stoji u objavi.

Zaključuju da neće prestati širiti ljubav prema svojoj domovini, neće prestati veličati obilježja i pokliče iz Domovinskog rata s kojima su branitelji prolijevali krv za željenom slobodom od jugokomunističkog terora.

„Veličat ćemo ih uvijek i svugdje i na koncertima, na sportskim terenima i na svim događanjima. Bez obzira koliko se oni trudili, pjesma koja je nastala u Domovinskom ratu 'Bojna Čavoglave', nadživjet će sve nas, živjet će koliko i Hrvatska, vječno!”, ističu.

Predsjednik Republike Zoran Milanović priopćio je da ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom prije i tijekom koncerta, nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj. 

Selak-Raspudić o koncertu: 'Opet se vraćamo raspravi o ustašama i partizanima...'
Selak-Raspudić o koncertu: 'Opet se vraćamo raspravi o ustašama i partizanima...'

"Ne smiju dobiti pravo javnosti bez sankcija, pogotovo ne smiju ostati bez reakcije državnih institucija koje su zadužene za javni red i mir, za poštivanje zakona", napisao je Milanović na Facebooku.

Pučka pravobraniteljica pozvala je pak dužnosnike na javnu osudu isticanja ustaških simbola te se obratila policiji i Državnom odvjetništvu zatraživši informacije o njihovom postupanju vezano za pojave prije, tijekom i nakon koncerta u Imotskom.

Podsjetila je pritom na dosadašnju konzistentnu praksu Visokog prekršajnog suda i Ustavnog suda oko toga da je ustaški pozdrav Za dom spremni nezakonit te simbolizira mržnju prema ljudima drugačije vjerske i etničke pripadnosti i manifestaciju rasističke ideologije.

Uoči koncerta u Imotskom na kojem su nastupili Mate Bulić, Dražen Zečić i Marko Perković Thompson, na glavnom se trgu pjevala ustaška pjesma „Evo zore, evo dana” posvećena ustaškim zločincima Jure Francetiću i Rafaelu Bobanu.

Neki od okupljenih imali su zastave s grbom s prvim bijelim poljem i pozdravom Za dom spremni. Nosili su HOS-ove majice i kao i majice s natpisom „Kroz Imotski kamioni žure“, što je stih iz ustaške pjesme „Jasenovac i Gradiška Stara,

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 153

VIDEO

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'
NEVRIJEME NA OBALI

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'

LUMBARDA, KORČULA - ''Grozno je. Horor film. Bilo je oblačno, i samo je kiša krenula. U dvije sekunde se okrenulo. More se uznemirilo i krenuo je jaki vjetar. Grozno. Sve je polupano. Još uvijek pada, ne znamo je li priprema za nešto gore. Kažu da je to ovako na Korčuli prvi put'', kazao nam je čitatelj koji je poslao snimku snažnog nevremena koje se sručilo na Korčulu u poslijepodnevnim satima. Na snimkama koje nam je poslao vidi se kako puše iznimno jak vjetar, pada snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar čupa veliko stablo.

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu
OBRAT

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu

Dogovoreno je da će roditelji učenika zatražiti premještaj u drugu osnovnu školu, zahtjev će predati sutra u jutro, obavljen je razgovor s ravnateljem škole u koju učenik treba prijeći - odgovorili su za 24sata iz Ministarstva.
VIDEO Potop u Dubrovniku:  Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u
KAOS NA JUGU HRVATSKE

VIDEO Potop u Dubrovniku: Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom