Obavijesti

News

Komentari 0

Splitski kapetan spašavao je ribare na Pacifiku: 'Pomorac je živ izgorio u strojarnici!'

Splitski kapetan spašavao je ribare na Pacifiku: 'Pomorac je živ izgorio u strojarnici!'

Grčki brod pod zapovjedništvom kapetana Marina Raića iz Splita u suradnji sa zrakoplovcima uočio je preživjele ribare na uzburkanom moru i uspješno su ih spasili iz mora. Upravitelj stroja, Japanac, preminuo je

VIDEO

Posada broda za prijevoz ukapljenog prirodnog plina "Gaslog Salem" pod zapovjedništvom kapetana Marina Raića iz Splita, u petak je sudjelovala u akciji spašavanja na Tihom oceanu, piše Slobodna Dalmacija.

Tom prilikom, spašena su sedmorica preživjelih pomoraca, šestorica Indonežana i japanski zapovjednik ribarice, koji su na oceanskoj pučini plutali u splavi za spašavanje. Grčki "plinaš" koji plovi pod bermudskom zastavom na putu je iz luke Dampier u zapadnoj Australiji prema japanskom Himeiju, gdje se očekuje kasnije tijekom današnjeg dana.

- U petak ujutro, u 10.05 sati po lokalnom vremenu, zaprimili smo žurnu poruku Japanske obalne straže da se japanski ribarski brod "Koufimaru No 8" nalazi u opasnosti. Riječ je o brodu s osam članova posade.

Nakon primitka poruke, zaputili smo se prema naznačenoj poziciji i uključili u akciju traganja i spašavanja kao jedini brod u blizini.

Ubrzo nakon toga, pridružio nam se zrakoplov obalne straže koji je uočio preživjele ribare u splavi nedaleko od tonuće ribarice koja je u cijelosti bila i zahvaćena vatrom i iz nje se širio gusti crni dim vidljiv na horizontu - svjedoči kapetan Raić za Slobodnu Dalmaciju.

Kako doznajemo, pomorci s "Gaslog Salema" su u suradnji sa zrakoplovcima uočili preživjele ribare na uzburkanom moru i uspješno ih spasili iz mora u posijepodnevnim satima petka. Posadi ribarice je pružena prva pomoć.

- Prema izjavama preživjelih, tunolovac je 8. kolovoza isplovio s japanskog otoka Okinawa na ribarenje. U ranim jutarnjim satima petka buknuo je požar u strojarnici njihova broda i upravitelj stroja je ostao zarobljen gaseći požar. Zbog širenja vatre i nemogućnosti daljnjega gašenja posada je napustila brod, a upravitelj stroja, Japanac, ostao je zarobljen u strojarnici do potonuća ribarice i nažalost nije preživio. Preživjeli pomorci prebačeni su na brod Japanske obalne straže u ranim jutarnjim satima subote - kaže splitski kapetan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Strašna tragedija u Austriji: Mladi bračni par iz BiH poginuo u nesreći, dijete (2) je u bolnici
PREMINULI SU U BOLNICI

Strašna tragedija u Austriji: Mladi bračni par iz BiH poginuo u nesreći, dijete (2) je u bolnici

Mladi bračni par je preživio nesreću, ali su naposlijetku oboje preminuli u bolnici. Njihovo dvogodišnje dijete koje je bilo s njima u autu trenutno je u bolnici

Teška nesreća u Zagrebu: Rezali lim BMW-a i izvlačili vozača!
STRAŠNO

Teška nesreća u Zagrebu: Rezali lim BMW-a i izvlačili vozača!

Vozač se automobilom zabio u rasvjetni stup na Aveniji grada Bologne te mu je pružena liječnička pomoć
VIDEO Autom u Zagrebu naletio je na pješake: 'Jedan je ležao nepomično uz rub ceste. Užas...'
ZAVRŠILI U BOLNICI

VIDEO Autom u Zagrebu naletio je na pješake: 'Jedan je ležao nepomično uz rub ceste. Užas...'

ZAGREB U prometnoj nesreći u Zagrebu ozlijeđena su dva pješaka, potvrdila nam je zagrebačka policija. Vozač se u pješake zabio u subotu u 9 ujutro na Prilazu baruna Filipovića. Auto je završio u ogradi, a pješaci u Vinogradskoj i na traumatologiji: 'Jedan je ležao nepomično uz rub ceste. Užas', ispričao nam je čitatelj koji je snimio nesreću