Obavijesti

News

Komentari 7

Pula: Izgorio kafić, staricu spasili iz stana punog dima

Pula: Izgorio kafić, staricu spasili iz stana punog dima
11

Iznad kafića Cabahia koji je gorio u srijedu ujutro stanuje starija žena koju su vatrogasci izvukli i prevezli u bolnicu. U blizini je gorio i bar Podroom

VIDEO

Poznati pulski kafić Cabahia izgorio je do temelja u srijedu u 3.15 sati. Kafić u to doba nije radio, a vlasnik misli da su požar podmetnuli vandali. Dodaje kako je šteta minimalno 100.000 eura.
- Ovo je grozno. U 11 godina rada caffe bara nikad se nikome nisam zamjerio i nije mi jasno zašto je ovo učinjeno. Nadam se da će se krivac pronaći - kazao je vlasnik Cabahije Alen Ukalović
U stanu iznad kafića je zbog vatre i dima ostala zarobljena starija žena. Dvojica pulskih vatrogasaca su je čuli kako moli za pomoć.
- Njih su dvojica potrčali na kat kuće gorućeg kafića s dekom natopljenom vodom, kako se ne bi žena ozlijedila i iznijeli su ju niz stepenice van. Prvo spašavamo ljude, a potom gasimo požar. Temperatura u objektu bila je sigurno vrlo visoka, ali su naši dečki dobro obučeni za takve situacije - rekao je Klaudio Karlović, zapovjednik pulske Vatrogasne postrojbe. Žena se nagutala dima i Hitna ju je odvezla u bolnicu. 
Sa 79-godišnjom staricom u kući je bila unuka s dečkom, a dok je požar buknuo njih su dvoje skočili kroz prozor kako bi se spasili.
- Vatra je bila toliko jaka da na stubištu zgrade nismo mogli dotaknuti željeznu ogradu koliko je bila vruća. Dim je ulazio u stanove, budili smo jedni druge u panici - ispričala je Katarina Cetina koja stanuje na trećem katu obližnje zgrade.
Samo 50 metara dalje u isto je vrijeme buknuo požar u kafiću Podroom. Vlasnik Podrooma, Arsen Brajković kaže da je njegova kćer učila za maturu i čula pucanje stakla na terasi kafića, a potom vidjela da je šank u plamenu. Vlasnik je sam uspio ugasiti požar. Navodno je u Podroomu nađen Molotovljev koktel. Vatrogasci su požar Cabahije ugasili u 5.30 sati. Sumnja se da su požari podmetnuti, ali istraga još traje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...