Povjerenstvo za sukob interesa istražuje Milanovića jer je na utakmicu vodio suprugu Sanju | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 132

Povjerenstvo za sukob interesa istražuje Milanovića jer je na utakmicu vodio suprugu Sanju

Povjerenstvo za sukob interesa istražuje Milanovića jer je na utakmicu vodio suprugu Sanju
6

Milanović i njegova supruga su utakmicu Europskog nogometnog prvenstva gledali iz VIP lože stadiona u njemačkom Leipzigu

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv predsjednika Zorana Milanovića jer je jučer utakmicu između Hrvatske i Italije poveo svoju suprugu Sanju Musić Milanović.

Milanović sa suprugom u VIP loži u Leipzigu bodri 'vatrene'
Milanović sa suprugom u VIP loži u Leipzigu bodri 'vatrene'

- U odnosu na postavljen upit ističem kako je Povjerenstvo danas zaprimilo prijavu na okolnost putovanja predsjednika Republike Hrvatske na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u Leipzig u pratnji supruge. Povjerenstvo je temeljem navedene prijave otvorilo predmet te će u predmetu ispitati sve relevantne činjenice i okolnosti. Ukoliko Povjerenstvo utvrdi postojanje pretpostavki za daljnje vođenje postupka isto će, sukladno članku 42. Zakona o sprječavanju sukoba interesa (Narodne novine“, broj 143/21 i 36/24), zatražiti očitovanje obveznika te će potom predmet uvrstiti na dnevni red neke od budućih sjednica. Ako vidimo da postoje uvjeti za provođenje postupka obavijestit ćemo javnost, a i ako nema uvjeta također ćemo obavijestiti. Prijava je u smjeru situacije kao za predsjednika Sabora - potvrdila nam je glasnogovornica Povjerenstva Mia Jurinić.

Leipzig: Predsjednik Milanović sa suprugom na susretu Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Milanović i njegova supruga su utakmicu Europskog nogometnog prvenstva gledali iz VIP lože stadiona u njemačkom Leipzigu. Rukovali su se i popričali s nizom drugim uzvanika, između ostalog i s bivšim reprezentativcem Šimom Vrsaljkom. 

Iz Ureda predsjednika ranije su priopćili kako je Milanovića na utakmicu pozvao predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin. Najavili su kako će u Milanovićevom društvu utakmicu pratiti i predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić te predsjednikov povjerenik za sport Tomislav Paškvalin. 

Podsjetimo, Povjerenstvo je prošlog tjedna otvorilo predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlin državnim zrakoplovom poveo sina.

Leipzig: Predsjednik Milanovi? sa suprugom na susretu Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

- Je l' trebao klinac ići s tatom? Je, trebao je - branio je tom prilikom Milanović Jandrokovića. 

Predsjednik Milanović trenutno ima još jedan predmet otvoren - kada se kao predsjednik kandidirao na parlamentarnim izborima.

- Prijava je u smislu da svojom predsjedničkom ulogom pogoduje SDP-u. Odnosno da Milanović iz uloge predsjednika najavljuje kandidaturu, a da Peđa Grbin najavljuje njega - rekli su nam tada iz Povjerenstva. 

Jandroković je vodio sina, a Zoki vodi suprugu. Solidarnost vladajuće kaste jača je od svađe
Jandroković je vodio sina, a Zoki vodi suprugu. Solidarnost vladajuće kaste jača je od svađe

Podsjetimo, Zoran Milanović je objavio kako na izbore izlazimo u srijedu, 17. travnja, a nakon toga objavio je i da s kandidira za premijera.

- Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima - napisao je Milanović tada na društvenim mrežama. 

Milanović i Grbin prijavljeni su Povjerenstvu za sukob interesa: 'Moramo štititi prijavitelja...'
Milanović i Grbin prijavljeni su Povjerenstvu za sukob interesa: 'Moramo štititi prijavitelja...'

Nakon toga, reagirao je i Ustavni sud na čelu s predsjednikom Miroslavom Šeparovićem. Zaključili su da Milanović, dok obavlja dužnost Predsjednika, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima niti jedne političke stranke. Na kraju, predsjednik Milanović nije nestranački kandidat na izborima za Hrvatski sabor, već je kandidat za premijera, ako SDP s svojom koalicijom 'Rijeka pravde' pobijedi na izborima. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, nakon upozorenja Ustavnog suda rekao je na konferenciji za medije kako u kampanji neće spominjati Milanovićevo ime i prezime. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 132

VIDEO