Poljoprivrednici: Kasni isplata potpora. Tražimo isplatu u zakonskim rokovima i iznosima | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Poljoprivrednici: Kasni isplata potpora. Tražimo isplatu u zakonskim rokovima i iznosima

Poljoprivrednici: Kasni isplata potpora. Tražimo isplatu u zakonskim rokovima i iznosima

Upravni odbor će čim se formira nova Vlada tražiti sastanak sa novim ministrom, kako bi se nastavili razgovori oko zahtjeva koje je prije izbora Vladi uputila HPK, istaknuli su iz Komore

VIDEO

Iz Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) u petak su upozorili kako kasne isplate potpora, posebice za eko sheme te od Ministarstva poljoprivrede traže isplatu u zakonskim rokovima i iznosima kao i dostavu odluka u kojima će se jasno vidjeti što je isplaćeno. Upravni odbor HPK zatražio je od Ministarstva poljoprivrede isplatu svih potpora - posebice eko shema, koje - kako kažu u HPK-u - kasne. Od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) HPK traži kontrolu i isplatu u zakonskim rokovima te iznosima kao i dostavu poljoprivrednicima odluka sa svim isplaćenim stavkama, kako bi jasno i transparentno mogli znati što će dobiti.

Upravni odbor će čim se formira nova Vlada tražiti sastanak sa novim ministrom, kako bi se nastavili razgovori oko zahtjeva koje je prije izbora Vladi uputila HPK, istaknuli su iz Komore.

Navode kako imaju puno upita poljoprivrednika sa terena vezano za kašnjenje isplate potpora, posebice eko shema.

"Hrvatska ima strateški plan i pravilnike u kojima jasno piše kolike iznose trebamo dobiti, a od Agencije se traži kontrola i isplata u zakonskim rokovima i iznosima te jasne odluka o planiranoj isplati potpora i to prema točnim stavkama, kako bi naši poljoprivrednici mogli znati što će dobiti", poručili su iz HPK.

Poljoprivrednici na Baniji čekaju još na asfalt do svojih imanja: 'Valjda su bili zauzeti izborima'
Poljoprivrednici na Baniji čekaju još na asfalt do svojih imanja: 'Valjda su bili zauzeti izborima'

Očekuju također od APPRRR, da se u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu svakom poljoprivrednom gospodarstvu izda dokument - Izračun očekivanog iznosa potpore.

"Imamo Strateški plan i pravilnike, a u pravilnicima jasno piše kolike iznose trebamo dobiti. Tražimo samo da se isplati ono što u pravilniku i zakonskim aktima piše, odnosno da se potpore isplate u zakonskim iznosima i u zakonskom roku, te da poljoprivrednici dobiju odluka o planiranoj isplati potpora - prema točnim stavkama koje im se isplaćuju", kazao je predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'
DIV MEĐU ZMIJAMA U EUROPI

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'

MOLAT - Čitatelj se odmarao nakon plivanja na plaži otoka Molata u zadarskom arhipelagu. U daljini je ugledao dupine kako iskaču iz vode pa ih je poželio snimiti. No u kadar mu je ušao domaći stanovnik, četveroprugi kravosas, najveća europska zmija. "Zmija je plivala ravno prema meni. Odmah mi je bilo jasno da je bezopasna zbog goleme duzine, na tom otoku i nema otrovnica. Kad je izašao na plažu, malo se odmorio, pogledao me i odgmizao u žbunje", rekao nam je čitatelj. Četveroprugi kravosas (Elaphe quatuorlineata) najdulja je europska zmija. Naraste više od dva i pol metra i nije otrovna. Rijetko grize, češće sikće da upozori one koji se približe i gleda svaku priliku da pobjegne. Mala je vjerojatnost ugriza čak i ako se uzme u ruku. Uglavnom se hrani glodavcima i izuzetno je korisna.