Obavijesti

News

Komentari 28

Političari dijelili bakalar, Kosor donirala zakladu u ime HDZ-a

Političari dijelili bakalar, Kosor donirala zakladu u ime HDZ-a
7

U sklopu humanitarne akcije 'Splitu s ljubavlju na Badnjak' na Prokurativama podijelilo se 5000 porcija bakalara. U Rijeci je podijeljeno 3000 porcija bakalara

VIDEO

SPLIT: Na Prokurativama podijelili 5000 porcija bakalara

U sklopu humanitarne akcije 'Splitu s ljubavlju na Badnjak' na Prokurativama podijelilo se 5000 porcija bakalara. Manifestacija se održava sedmu godinu za redom u organizaciji Grada Splita, Županije i Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija. Oko 200 kilograma bakalara se kuhalo u posudi promjera 2,6 metara izrađenoj u splitskom škveru. Na brudet ga je spremalo čak 17 kuhara, a Splićani su brzo izašli na kraj s porcijama koje su dijelili župan Ante Sanader, zamjenici gradonačelnika Anđelka Visković i Tonći Šundov. Na Prokurativama je održano i  natjecanje u pripremanju fritula.

ŠIBENIK: Skuhali i podijelili 800 porcija bakalara

Sunčani dan bez ijednog oblačka i vjetra, uz temperaturu od ugodnih deset stupnjeva Celzijusevih, izmamio je Šibenčane za Badnjak na ulice i trgove, a tamo im je gradonačelnik Ante Županović, zajedno s dogradonačelnicima Petrom Baranovićem i Frankom Vidovićem, dijelio besplatne porcije bakalara pripremljenih u režiji Sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenika. 

- Sretni smo i ponosni da tradicija ide dalje. Želja nam je bila da za Badnjak izvučemo ljude u grad, ne u trgovačke centre, da se družimo i zajednički proslavimo Badnjak, a zbog lijepog vremena to smo i uspjeli - rekao je Ante Radić, predsjednik Sekcije ugostitelja i glavni kuhar na ovom događaju.

U ogromnom loncu skuhao je 50 kilograma bakalara, koje je močio tri dana, i 150 kilograma krumpira, zajedno s lukom. češnjakom, rajčicom, peršinom, paprikom i drugim začinima. Sve skupa, besplatno je podijeljeno 800 porcija bakalara.

RIJEKA: Podijelili 3000 porcija

Grad Rijeka i Turisticka zajednica u suradnji s mnogobrojnim ugostiteljima počastili su građane na Badnjak bakalarom na više načina. Skuhano je 500 kg bakalara na gulas za 3000 porcija. 

U Varaždinu gradonačelnik Goran Habuš i biskup Josip Mrzljak u Caritasu podijelili su 340 božićnih obroka. 

Kosor dala donaciju Zakladi Ane Rukavine

Predsjednica HDZ-a uručila je 25.000 kuna upraviteljici zaklade Ana Rukavina, njenoj majci Mariji u povodu božićnih blagdana. Marija Rukavina zahvalila se na donaciji i kazala kako je Vlada uvijek podupirala rad Zaklade i zahvaljujući potpori iz proračuna od 4,5 milijuna kuna dosad je tipizirano 15.000 uzoraka krvi. Rukavina je zahvalila i svim građanima koju su donirali Zakladu u nedavnoj akciji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

Ante Ćorušić bit će sahranjen u četvrtak. Zagrebačka policija objavila rezultate očevida
OPROŠTAJ OD ŠEFA REBRA

Ante Ćorušić bit će sahranjen u četvrtak. Zagrebačka policija objavila rezultate očevida

Sahrana će biti u četvrtak u Lovreču u obiteljskoj grobnici, dok će se KBC Zagreb od svog dugogodišnjeg ravnatelja oprostiti i na komemoraciji koja će biti u ponedjeljak u 10 sati na Rebru
DOZNAJEMO Ravnatelj podnio ostavku, nema nastave u školi u koju ide problematični dječak
DRAMA U ZAGREBU

DOZNAJEMO Ravnatelj podnio ostavku, nema nastave u školi u koju ide problematični dječak

Zbog sustavnoga pritiska koji se u posljednje vrijeme vrši na cijelu Školu, Učiteljsko vijeće odlučilo je u znak podrške ravnatelju te djeci i roditeljima da se od sutra neće održavati nastava, ni u matičnoj ni u područnoj školi, stoji u obavijesti koju su dobili roditelji.