Obavijesti
komentari
Odgovori na komentar Vidi članak
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .

acivi.j
Ničime ne želim pravdati ovo pijano smeće i umanjiti njegovu krivicu, ali želim povodom ovog tragičnog događaja skrenuti pažnju na problem koji je u Hrvatskoj vrlo raširen. ................................................................................................................................... Djeca po noći voze bicikle bez ikakve signalizacije, a možda svaki stoti posjeduje biciklističku kacigu (ali je ne koristi). To sam u krugu prijatelja već često diskutirao i moram reći, da mnogim roditeljima nije jasno koliko je važna signalizacija na biciklu i koliko je opasno po noći, još u tamnoj odjeći, voziti bez signalizacije.. Često čujem, lakonsko: "Svi tako voze!". Od takvog odgovora i razmišljanja mi se diže kosa na glavi. Zar je važnije 20 €, koliko košta svjetlo i crveni reflektor, od zdravlja i života djeteta? Apeliram na roditelje, da se pobrinu da im djeca ne izlaze s biciklima na cestu bez propisane i zaista potrebne signalizacije. Također je vrlo važno nošenje biciklističke kacige, u većini slučajeva sprječava teže povrede glave. Njih se također može dobiti za tridesetak eura, ali ne vrijedi ih samo kupiti, nego se djecu od malena mora naviknuti da se bicikl ne vozi bez kacige. U mnogim državama ne smiju voziti bicikl ako na glavi nemaju kacigu, ali to u biti nije nikakav problem, jer roditelji svojim primjerom djecu uče da se bicikl bez kacige ne vozi.
ZU
Dijete od 13g zakonski MORA imati kacigu
TaličniTom
Noćna vožnja po prometnoj cesti je preopasna za bicikliste, bili osvijetljeni ili ne. Vozim bicikl, ponekad i noću, ali to maksimalno izbjegavam. Kaciga je obav Prikaži još ↓
Daimos
Ma balkanski mentalitet. Kaciga, pojas, dječje sjedalice sve je to samo zbog policije.
li
Ma ne stoji ti komentar na ovakvim postu!! U drugim temljama se najstroze kaznjava viznja u alkoholiziranom stanju, a kid nas se to navodi kao olakotna okolnost Prikaži još ↓
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .