Obavijesti

News

Komentari 45

Policija otkrila detalje uhićenja pijanog vozača kod Okučana: 'Bio je agresivan, vrijeđao je...'

Policija otkrila detalje uhićenja pijanog vozača kod Okučana: 'Bio je agresivan, vrijeđao je...'

Općina će u utorak proglasiti Dan žalosti, a 50-godišnji osumnjičenik je pod nadzorom policije. Policija navodi kako je pokušao bježati kad su mu došli u dvorište kuće te da je bio agresivan i vrijeđao

VIDEO

Strašna tragedija dogodila se u petak uvečer kod Okučana - na 13-godišnjeg dječaka naletio je pijani vozač i usmrtio ga nakon čega se udaljio s mjesta nesreće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

U nesreći kod Okučana poginuo dječak 01:13

Muškarac koji je osumnjičen da je udario dječaka otišao je kući. Nedugo nakon što je skrivio nesreću policija mu je banula u dvorište. Unatoč tome što je napuhao 2,45 promila, vozač je bio svjestan što je učinio jer je navodno rekao majci da ništa ne govori o njegovu automobilu. Očito je mislio prikriti da je udario dijete na biciklu.

- Počinitelj je sjedio u dvorištu i kada nas je vidio, krenuo je bježati, ničim izazvan. Krenuli smo za njime, uporabili smo sredstva prisile, počeo je biti agresivan, vrijeđati, napadati... - kazao je Mijo Kršić, voditelj Službe za javni red i sigurnost PU brodsko-posavske, prenosi Nova TV.

Vozač s 2,4 promila znao je da je usmrtio dječaka, majci je rekao: 'Ništa ne govori o autu'
Vozač s 2,4 promila znao je da je usmrtio dječaka, majci je rekao: 'Ništa ne govori o autu'

Prema još nepotvrđenim informacijama, tri dječaka su se vozila na biciklima od Okučana prema Benkovcu, u istom smjeru, kad ih je stigao automobil. Nesretno dijete je vozilo bicikl više prema sredini prometnog traka, dok su dvojica njegovih prijatelja vozila iza njega. Nisu imali kacige ni reflektirajuće prsluke.

Osumnjičenik tvrdi kako je bio na gradilištu u Zagrebu, nakon čega se vratio u Okučane i počeo piti.

Policija kaže kako gotovo i nema tragova kočenja, a na osumnjičenog je pala sumnja nakon što su vidjeli razbijeni automobil pred kućom i čuli ga kako majci kaže da ništa ne govori.

Potresno! Na mjestu gdje je pijani vozač usmrtio dječaka ostavljaju lampione i igračke
Potresno! Na mjestu gdje je pijani vozač usmrtio dječaka ostavljaju lampione i igračke

- On je svjestan da je naletio na djecu i svjesno im nije pomogao. Optužio ih je da su trebali ići nogostupom...Koncentracija alkohola je bila zastrašujuća, 2,45 promila - dodaje Kršić.

Općina će u utorak proglasiti Dan žalosti, a 50-godišnji osumnjičenik je pod nadzorom policije.

Vozač koji je skrivio nesreću je u subotu navečer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, odakle će u nedjelju biti izveden pred državnog odvjetnika Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu. Od tamo će biti izveden pred suca istrage Županijskog suda koji će donijeti odluku o određivanju istražnog zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 45

VIDEO