"medvjedem luku" ili kako ga ode u Njemackoj zovu Bärlauch-u je trenutno sezona i jako je ukusan...najlakse se prepoznaje po intezivnom mirisu bilog luka kad s
e protrlja izmedu prstiju,mladi listovi su najintezivnijeg mirisa i ukusa i koristit se moze dok ne procvita (nakon toga vise nije jestiv. Prava je delikatesa za krem juhe, pesto i razlicite sosove....steta ljudi sto se nisu prije informirali, ode nikada nisan cula da se nekome nesto lose dogodilo jer je bas taj miris bilog luka osnovna karakteristika i nemoguce je pogrijesiti
Prikaži još ↓
si
sivisokol2255
18.4.2014.
Odustani
i ja sam vegetarijanac s time što sačekam da neka životinjica preradi biljku
Bezobrazno zelene
18.4.2014.
Odustani
Eto na, pa sad ti beri kad se ne razumiš....
š1
špirošpula_1
18.4.2014.
Odustani
Joj, joj, opet su ljudi jeli đurđice na salatu, umjesto medvjeđeg luka. Svake godine ista priča. Ljudi, pa dajte malo pazite što berete!
Li
Lina39
18.4.2014.
Odustani
I ja berem sama "mišancu" kako je zovem,ali samo ono što sam sigurna pa mi se do sada ništa nije dogodilo !To divlje trave su jako ukusne !Medvjeđi luk koji jak
o podsjeća na češnjak treba protrljati među prstima i ako miriše po češnjaku onda si siguran !Tko ne zna neka se ne upušta u to !
Prikaži još ↓
pl
pobočnik liubo
18.4.2014.
Odustani
ovi što su ubrali u dvorštu kuće su se najvjerojatnije najeli đurđica koje su isto otrovne...ni mrazovac ni đurđica nemaju miris po luku pa mislim kakvi su to o
ptimisti koji idu jesti iz prirode a ne znaju osnovne stvari...
Prikaži još ↓
ZH
Zagorski HRzan
18.4.2014.
Odustani
ja ga sušim i mješam sa kamilicom i dobre se osječam...jedino me zna brze potirati
NW
New World
18.4.2014.
Odustani
Radim u sumi - fina biljka - ima dosta nacina pripremanja(ko voli) ali treba pazit na ovog blizanca otrovnog.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .