Obavijesti

News

Komentari 5

Obducent sa Sv. Duha i njegova partnerica prevarom se dočepali stana preminule pacijentice

Obducent sa Sv. Duha i njegova partnerica prevarom se dočepali  stana preminule pacijentice

Tužiteljstvo je objavilo da oboje tereti za prevaru, 58-godišnjaka za poticanja na davanje lažnog iskaza, a njegovu 43-godišnju izvanbračnu partnericu i za davanja lažnog iskaza

VIDEO

Zagrebačko Općinsko kazneno državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv u međuvremenu otpuštenog obducenta bolnice Sveti Duh i njegove partnerice koje tereti da su se nezakonito domogli nekretnine žene preminule u toj bolnici.

Tužiteljstvo je objavilo da oboje tereti za prevaru, 58-godišnjaka za poticanja na davanje lažnog iskaza, a njegovu 43-godišnju izvanbračnu partnericu i za davanja lažnog iskaza.

Optuženi je navodno svojoj izvanbračnoj partnerici prenio saznanje o smrti 59-godišnje pacijentice bez nasljednika i od nje zatražio da u ostavinskom postupku posvjedoči da je pokojnica svoju nekretninu u Zagrebu ostavila njemu.

Iako oboje svjesni da ništa od navedenog ne odgovara istini, okrivljeni 58-godišnjak je u ostavinskom postupku u jednom javnobilježničkom uredu iskazao da će dostaviti podatke o svjedocima usmene oporuke, nakon čega je 43-godišnjakinja, upozorena na posljedice davanja lažnog iskaza, navela da je nesrodna s nasljednikom i neistinito iskazala poznavanje i prijateljstvo s pokojnicom te podatak o usmenoj oporuci, priopćilo je tužiteljstvo.

Javnobilježnička prisjednica je, nemajući razloga sumnjati, proglasila takvu usmenu oporuku valjanom te potom u lipnju 2023. godine donijela rješenje o nasljeđivanju.

Potom je sredinom srpnja 2023. zemljišnoknjižnom odjelu nadležnog suda 58-godišnjak predao prijedlog za uknjižbu prava vlasništva nekretnine.

Okrivljenog 58-godišnjaka tereti se da je provedbom tog prijedloga za uknjižbu stekao pravo vlasništva nekretnine i na taj način oštetio nasljednika pokojnice.

U optužnici je predloženo da nadležni sud produlji trajanje privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi zabranom 58-godišnjaku da otuđi ili optereti nekretninu, a tu je privremenu mjeru Županijski sud u Zagrebu već bio odredio u prethodnom postupku na prijedlog državnog odvjetništva, priopćilo je tužiteljstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dječak poginuo u naletu vlaka u Zagrebu. Hodao je na trening?
TRAGEDIJA U BUZINU

Dječak poginuo u naletu vlaka u Zagrebu. Hodao je na trening?

Kako su potvrdili iz policije, dojavu o nesreći dobili su u 8.50 sati te naveli da se radi o maloljetniku. Doznaje se neslužbeno da je išao na trening i prelazio preko pruge