Obavijesti

News

Komentari 18

VIDEO Pogledajte oluju u Splitu: Vjetar čupao stabla, neka pala na aute. Ulice bile poplavljene!

VIDEO Pogledajte oluju u Splitu:  Vjetar čupao stabla, neka pala na aute. Ulice bile  poplavljene!
8

Osim Split nevera s olujom, grmljavinom i obilnom kišom je pogodila i Kaštela, šire makarsko područje, otoke Hvar, Brač, Vis i Šoltu, te s manjim intenzitetom i oborinama ostatak županije

VIDEO

 Jako nevrijeme koje je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodilo šire splitsko područje zadalo je dosta vatrogascima koji su uglavnom uklanjali počupana stabla s prometnica, ali i pumpali vodu iz poplavljenih podruma. U Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split se doznaje kako su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita zajedno s kolegama iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split tijekom noći uklanjali stabla s prometnica.

Tako su već iza 23 sata stabla padala uglavnom u središtu grada i to na prometnice i na parkirana vozila na Mažuranićevom šetalištu, u Kaštelanskoj, Zvonimirovoj, Rendićevoj, Zrinsko-Frankopanskoj, Plančićevoj i Starčevićevoj ulici. U Viškoj ulici na Bačvicama, te na Putu Firula bili su poplavljeni podrumi što je također zahtijevalo intervenciju vatrogasaca.

Ljetna oluja pogodila je Split i okolicu: 'Tu grmi na sve strane!'
Ljetna oluja pogodila je Split i okolicu: 'Tu grmi na sve strane!'

Osim Split nevera s olujom, grmljavinom i obilnom kišom je pogodila i Kaštela, šire makarsko područje, otoke Hvar, Brač, Vis i Šoltu, te s manjim intenzitetom i oborinama ostatak županije. U kratkom vremenu tako je u Splitu palo više od 25 litara kiše po četvornom metru. 

Dalmacija danas piše da je oluja bila i na makarskom i dubrovačkom području, kao i na Murteru, gdje je noćas do 01.30 sati pala čak 51 litra kiše po metru kvadratnom. Toliko kiše na Murteru padne u cijelom kolovozu. 

Olujni vjetar, tuča i obilna kiša
Olujni vjetar, tuča i obilna kiša

Do 1:30 na Dinari je palo 43 litre kiše po metru kvadratnom, a slijede Starigrad s 37 litara, Muć i Jasenice s 32, Split Gripe i Split 3 s 31, Jezera i Ražanac s 30, Betina s 28, te Split Spinut, Vinjalić i Benkovac s 27, dok je na Korčuli palo 26 litara, prema podacima sa stranice pljusak.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

'Blizance' srušili supertermitom, na snimkama nisu avioni, nego hologrami, Bin Laden  je smrznut
TEORIJE ZAVJERE O 11/9

'Blizance' srušili supertermitom, na snimkama nisu avioni, nego hologrami, Bin Laden je smrznut

Nebodere su srušili supertermitom, Pentagon je pogodila raketa, ne avion. Tijelo Bin Ladena su smrznuli, a na snimkama nisu avioni, već hologrami. Razotkrili smo sve teorije zavjere

Veliki oblak prijeti Hrvatskoj, a meteorolozi tvrde: Nadamo se da se predviđanja neće ostvariti
PAST ĆE TEMPERATURE

Veliki oblak prijeti Hrvatskoj, a meteorolozi tvrde: Nadamo se da se predviđanja neće ostvariti

Očekuje nas nasilna promjena vremena kakva se rijetko viđa. Do vikenda bi u Alpama moglo past dva do tri metra snijega, rekao je njemački meteorolog