Obavijesti

News

Komentari 224

Nediljko Dujić o otkriću 24sata kako nakon presude nije iselio iz stana: 'Ja sam diskriminiran'

Nediljko Dujić o otkriću 24sata kako nakon presude nije iselio iz stana: 'Ja sam diskriminiran'

HDZ-ov Nediljko Dujić najavio je objavu dokumentacije o problematičnom stanu. Kako kaže, nakon objave tih papira će sve biti kristalno čisto

VIDEO

Nediljko Dujić, HDZ-ov šef Hrvatskih šuma, javio nam se na telefon i prokomentirao zadnje otkriće 24sata. 

Podsjetimo, nakon serije tekstova o njegovoj kćeri Anni i spornoj kupovini četverosobnog državnog stana u Šibeniku za bagatelu, objavili smo presude kojima je još prije 18 godina sudski odlučeno da se Nediljka i njegovu obitelj izbaci iz stana. Dujić ga je svejedno nastavio koristiti, a 2020. ga je iznimno povoljno otkupila njegova kći. Nije nam objasnio kako je i dalje ostao u stanu nakon presuda.

Imamo presude! Sud je još prije 18 godina odlučio izbaciti Dujića iz stana. Kako ga je kći kupila?
Imamo presude! Sud je još prije 18 godina odlučio izbaciti Dujića iz stana. Kako ga je kći kupila?

- Nemam sada uvid u te presude, morat ću ih zatražiti na Općinskom sudu. Za sada samo mogu kazati kako postoje činjenični dokazi o namjeri koja je prema meni negativno izvršena od strane odgovornih osoba MUP-a, i to 92., 93., 94. i 96. godine. Postoje papiri koje ću vrlo brzo iznijeti u javnost i sve će biti jasno. Pripremam ih, moram kompletirati dokumentaciju, a parcijalno komentirati u ovom trenutku ne bi bilo objektivno - rekao nam je i poručio da je diskriminiran. 

- Naknadno sam došao do papira koji su me diskriminirali od 92.-e do 96-e. Strpimo se nekoliko dana i sve će biti kristalno čisto. I meni je u interesu da dokažem da je ovaj slučaj čist. Odgovorit će se zašto su svi u to vrijeme konzumirali pravo umjesto mene. Istina je najbitnija - ustvrdio je šef Hrvatskih šuma.

Otkrivamo: Kći moćnog HDZ-ovca je kupila stan za bagatelu. Procjenu je odradio ćaćin kum
Otkrivamo: Kći moćnog HDZ-ovca je kupila stan za bagatelu. Procjenu je odradio ćaćin kum

Već smo objavili kako je u rujnu 1991. MUP dodijelio stan na čuvanje Dujiću, koji je tada bio djelatnik Policijske uprave Šibenik, i to temeljem odluke o preuzimanju praznih stanova vojnih osoba. Stan su mogli koristiti Nediljko i članovi njegove uže obitelji. I nastavili su ga koristiti 29 godina, sve dok ga nije otkupila Nediljkova kći. Stan je bio državno vlasništvo, a 1992. godine dan je na upravljanje MORH-u.

24sata su objavila sudske presude, nepravomoćnu i pravomoćnu, kojima se Dujiću naređuje da napusti stan. Nejasno je kako je uopće ostao u stanu sve do prodaje nekretnine njegovoj kćeri. 

Kći šefa Hrvatskih šuma iz afere 'nakaze' kupila MORH-ov stan od 91 m2 za bagatelu! Renta ga
Kći šefa Hrvatskih šuma iz afere 'nakaze' kupila MORH-ov stan od 91 m2 za bagatelu!  Renta ga

Podsjetimo, 24sata su otkrila kako je Anna Dujić, dosad najpoznatija po snimci na kojoj urla i vrijeđa vatrogasce, dovikujući im da su nakaze, jeftino kupila veliki stan u Šibeniku, a sad ga iznajmljuje turistima kao apartman s četiri zvjezdice. Također, otkrili smo kako je MORH pokušao izbaciti Dujića iz tog stana, kojim se koristio još od 1991., ali nisu uspjeli.

Riječ je o stanu koji se sastoji od četiri sobe, kuhinje, blagovaonice, izbe, kupaonice, nužnika, dva hodnika i lođe. Ugovor je sklopljen u ožujku 2020. između Anne i MORH-a, a stan je plaćen 76.000 eura. Odnosno oko 830 eura po kvadratu. Jednokratno i bez kredita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 224

VIDEO