Obavijesti

News

Komentari 106

HDZ-ovac Nediljko Dujić sastao se sa šefom mlade policajke koja je prijavila njegovu kćer!

HDZ-ovac Nediljko Dujić sastao se sa šefom mlade policajke koja je prijavila njegovu kćer!

Dok javnost još nije bila upoznata s činjenicom da je odbačena prijava mlade šibenske policajke protiv Anne Dujić, njen se otac Nediljko sastao s načelnikom šibenske policije

VIDEO

Nediljko Dujić, HDZ-ov šef Hrvatskih šuma, sastao se s načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Sandrom Santinijem i to u jeku afere 'nakaze'. Podsjetimo, oči javnosti na cijelu obitelji Dujić usmjerila je njegova najstarija kći Anna kada je krajem srpnja ove godine tijekom požara u Ićevu urlala u televizijske kamere te vrijeđala vatrogasce i policiju.

Dujić je kod načelnika policije došao, prema saznanjima Telegrama, u trenutku kada je PU šibensko-kninska već zaprimila odluku o odbačaju kaznene prijave što ju je protiv Dujićeve kćeri podnijela mlada šibenska policajka.

DORH utvrdio propuste u aferi 'nakaze' i odbacivanju prijave mlade šibenske policajke
DORH utvrdio propuste u aferi 'nakaze' i odbacivanju prijave mlade šibenske policajke

Mlada policajka u svom je iskazu navela kako je iskusila pritiske od strane svojih nadređenih koji su joj kazali kako je obitelj Dujić moćna te kako nema smisla protiv njih podnositi prijave. U međuvremenu je glavni državni odvjetnik Ivan Turudić tražio preispitivanje odluke o odbacivanju prijave te spis povjerio drugom Općinskom državnom odvjetništvu.

Međutim, u vremenu dok javnost još nije bila upoznata s odbacivanjem prijave mlade policajke, Dujić je bio na sastanku kod šefa policije. Na upit N1 iz PU šibensko-kninske potvrdili su sastanak te naveli da je Dujić došao kako bi podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela koje je počinjeno na njegovu štetu. Za istaknuti je da nije običaj da načelnici policijskih uprava zaprimaju prijave već to rade policijski inspektori.

Afera nakaze ide dalje: DORH utvrdio propuste u odbacivanju prijave protiv Anne Dujić!
Afera nakaze ide dalje: DORH utvrdio propuste u odbacivanju prijave protiv Anne Dujić!

Da se Dujić sastao s načelnikom policije Santinijem potvrdili su i iz Hrvatskih šuma, kojima je Dujić na čelu.

- U ponedjeljak 14. listopada gospodin Nediljko Dujić sa suprugom je bio u PU Šibensko-kninskoj radi podnošenja kaznene prijave zbog kaznenog djela prijetnje na štetu svoje obitelji - odgovorili su nam iz Hrvatskih šuma.

- S načelnikom PU Šibensko-kninske u korektnim je službenim odnosima - dodali su kratko o odnosu Dujića i načelnika šibenske policije.

Prema našim neslužbenim informacijama, istoga dana u PU šibensko-kninsku pozvana je i mlada policajka koja je kazneno prijavila Dujićevu kćer i to kako bi preuzela rješenje o odbačaju prijave. Kako nam je objasnio odvjetnik Ivan Gržić, time joj je rok za preuzimanje kaznenog progona kao oštećenice krenuo teći od ovog ponedjeljka 14. listopada.

- Kao žrtva ima mogućnost preuzeti progon u roku od 8 dana od dana primitka navedenog rješenja. Ako zahtjev za preuzimanje progona ne stavi u zakonskom roku tada je ovaj kazneni postupak okončan - pojasnio je Gržić.

Pitali smo DORH je li glavni državni odvjetnik, nakon što je donio odluku kojom je postupanje u ovom predmetu povjerio drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu, poništio rješenje o odbačaju što bi eventualno utjecalo na gore navedeni rok, ili on ostaje osam dana od ovog ponedjeljka.

Također, zanimalo nas je kojem je drugom Općinskom državnom odvjetništvu kao stvarno nadležnom spis dodijeljen na postupanje, s obzirom da on, prema našim neslužbenim informacijama više nije u ODO Šibenik, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Oglasio se i Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u četvrtak da će u "slučaju Dujić" postupati, bude li državno odvjetništvo to tražilo, neka druga policijska uprava, a ne šibenska, kao što je i Državno odvjetništvo RH postupanje prebacio na drugo odvjetništvo.

- Policija je cijeli spis predala Državnom odvjetništvu, a u tom spisu su i razgovori s nadređenim policijskim službenicima. Odluka državnog odvjetništva je legitimna, a oni su to povjerili drugom državnom odvjetništvu. Ako se bude tražilo da policija postupa i provodi neke radnje, glavni ravnatelj mi je upravo rekao da je on odlučio ako do toga dođe, da će i policija povjeriti to nekoj drugoj policijskoj upravi - izjavio je Božinović u Saboru.

Sindikat policijskih službenika: Ponosni smo što policajka nije sagnula glavu već sve prijavila!
Sindikat policijskih službenika: Ponosni smo što policajka nije sagnula glavu već sve prijavila!

Nije htio komentirati činjenicu da prijavu nije podnijela policija nego je to učinila policijska službenica osobno, naglasivši da državno odvjetništvo ponovno otvara istražne radnje pa se, kaže, "ne bih sad tu uvlačio u detalje". Ono što je sigurno, dodaje, jest da će postupati neka druga policijska uprava.

Kaže da je policija već priopćila kako je i što rađeno te tko je sve dao iskaz. Ta je dokumentacija predana državnom odvjetništvu, te Božinović misli da je upravo na temelju te dokumentacije DORH donio odluku da postupak povjeri drugom državnom odvjetništvu.

Na pitanje je li policijska službenica bila pod pritiscima s obzirom na to da je otišla na bolovanje, Božinović je odgovorio da ne zna zbog čega je na bolovanju. Nije odgovorio ni na pitanje jesu li je njezini nadređeni obeshrabrivali da prijavi slučaj, napomenuvši tek da je sve u spisu koji je policija predala odvjetništvu.

VIDEO Ovako je krenula afera nakazne države: Oni mogu sve, a njima nitko ne može ništa...
VIDEO Ovako je krenula afera nakazne države: Oni mogu sve, a njima nitko ne može ništa...

- Policija je prikupila izjave svih koji su bili uključeni, kao i od policijske službenice i njezine nadređene, i sve to predala državnom odvjetništvu koje je odbacilo prijavu. Sada imamo novu situaciju i ako u ovom novom postupku, državno odvjetništvo bude tražilo da policija poduzme određene radnje, onda će i policija to povjeriti nekoj drugoj policijskoj upravi - ponovio je.

Policija će vidjeti rezultate tog nadzora, postupke u tom nadzoru i sukladno tome će i ona poduzeti određene mjere, rekao je Božinović.

Sestra žene iz afere 'Nakaze' radi u državnom odvjetništvu koje je odbacilo prijavu!
Sestra žene iz afere 'Nakaze' radi u državnom odvjetništvu koje je odbacilo prijavu!

I ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je da će, bude li policija trebala nešto obaviti u "slučaju Dujić", to raditi druga policijska uprava i provjeriti sve navode, pa i one o eventualnim pritiscima na policajku. .

- I mene zanima je li bilo pritisaka jer mi uvijek dajemo potporu svim policijskim službenicima. Naša je obaveza da budemo uz policijske službenike - kazao je Milina, ali bez objašnjenja zašto je policijska službenica prijavu podnosila osobno umjesto da to učini policija.

Je li Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku trebalo odmah zatražiti delegaciju predmeta drugom odvjetništvu pitali smo i odvjetnika Milka Križanovića.

- Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je po zaprimanju policijskog izvješća, sukladno raspoloživim informacijama, moralo, jer tako nalaže zakon, prepustiti predmet drugom državnom odvjetništvu upravo radi otklanjanja svake sumnje u nepristranost i objektivnost svoga rada imajući u vidu da je sestra prijavljene zaposlenica u tom državnom odvjetništvu. Postojanje krvnog srodstva među određenim osobama važna je činjenica o kojoj se naročito mora voditi računa. To je notorno! Dakle, nema iznimke - Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku u konkretnom predmetu je u sukobu interesa s obzirom na obiteljsku povezanost obitelji Dujić - nema dvojbi odvjetnik Križanović

Očekuje da će se ispitati je li tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja policija odradila sve predistražne radnje imajući u vidu sinergiju rada policije i DORH-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 106

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio