Obavijesti

News

Komentari 67

Afera nakaze ide dalje: DORH utvrdio propuste u odbacivanju prijave protiv Anne Dujić!

Afera nakaze ide dalje: DORH utvrdio propuste u odbacivanju prijave protiv Anne Dujić!

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave, a Državno odvjetništvo Republike Hrvatske utvrdilo je propuste u postupanju tog državnog odvjetništva.

VIDEO

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić utvrdio je propuste u odbacivanju prijave protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma. Podsjetimo, nju je prijavila mlada šibenska policajka, i to zbog psovki koje joj je Dujićeva kći uputila te zato što ju je umalo pregazila ne bi li prošla cestovnu blokadu postavljenu zbog požara. Prijava je Annu Dujić teretila za prisilu prema službenoj osobi, no ona je odbačena.

Šibensko tužiteljstvo u obrazloženju svoj odluke kaže da sumnja u tvrdnje mlade policajke, a istovremeno bezrezervno vjeruje Anni Dujić, te policijskim šefovima koji su također ispitani. 

Most o slučaju 'nakaze': Oni su nagovarali policajku da protiv Anne Dujić ne podnese prijavu
Most o slučaju 'nakaze': Oni su nagovarali policajku da protiv Anne Dujić ne podnese prijavu

Osim što su donijeli polemičnu odluku, sumnju u moguću pristranost otvara i činjenica da u tom državnom odvjetništvu radi sestra Anne Dujić. 

Mlada policajka zbog cijele situacije u kojoj se našla i pritisaka kojima je bila izložena završila je na bolovanju.

Sindikat policijskih službenika: Ponosni smo što policajka nije sagnula glavu već sve prijavila!
Sindikat policijskih službenika: Ponosni smo što policajka nije sagnula glavu već sve prijavila!

Međutim, nakon što je zaprimilo traženo izvješće Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, temeljem članka 74. Zakona o državnom odvjetništvu, a u vezi predmeta u kojem je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske utvrdilo je propuste u postupanju tog državnog odvjetništva.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon što je zaprimilo traženo izvješće Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, temeljem članka 74. Zakona o državnom odvjetništvu, a u vezi predmeta u kojem je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske utvrdilo je propuste u postupanju tog državnog odvjetništva.

Naime, doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave ukazuje se preuranjenim, s obzirom da po zaprimanju izvješća Policijske uprave šibensko-kninske Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije naložilo ili provelo dodatne izvide u svrhu pribavljanja svih relevantnih podataka za donošenje odluke, a koje će sve okolnosti biti potrebno nastavno utvrditi.

Osim toga je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zaključilo da je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, po zaprimanju policijskog izvješća, trebalo zatražiti povjeravanje postupanja u tom predmetu drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu, radi otklanjanja svake sumnje u nepristranost i objektivnost državnog odvjetništva, a imajući u vidu okolnost da je sestra prijavljenice zaposlenica u tom državnom odvjetništvu.

Slijedom toga, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske je, temeljem čl. 85. st. 2. Zakona o državnom odvjetništvu, a uvažavajući načelo nepristranosti koje se ispituje subjektivnim i objektivnim testom nepristranosti, donio odluku kojom je postupanje u ovom predmetu povjerio drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu, koje će, uzimajući u obzir sve bitne okolnosti koje utječu na odabir načina postupanja, poduzeti dodatne radnje radi utvrđivanja svih odlučnih činjenica u ovom predmetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 67

VIDEO

Susjedi u suzama o ubojstvu: 'Ona je radila probleme, a on je bio dobar. Volio je svog psića'
STRAVA U PULI

Susjedi u suzama o ubojstvu: 'Ona je radila probleme, a on je bio dobar. Volio je svog psića'

Policija je ogradila ulicu u Puli gdje je u jutarnjim satima ubijen muškarac. Kako neslužbeno doznajemo, žena je završila u bolnici. Susjedi kažu kako je ubijeni volio svog psića. Oni će ga sada udomiti