Obavijesti

News

Komentari 8

Načelnik Vira nakon strašne prometne nesreće: 'Monstrumi na žrtvama kupuju poene...'

Načelnik Vira nakon strašne  prometne nesreće: 'Monstrumi na žrtvama kupuju poene...'

U trenutku nesreće petero pješaka, hrvatskih državljana se kretala uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta

VIDEO

Marino Radović, načelnik Općine Vir na svom je Facebook profilu izrazio sućut zbog tragične prometne nesreće koja se dogodila u subotu navečer, a u kojoj je život izgubila mlada majka, dok su otac i troje djece hospitalizirani.

- Prvenstveno želim izraziti sućut obitelji tragično preminule žene i majke. Njenoj obitelji, troje djece i suprugu koji se nalaze u OB Zadar, brz i uspješan oporavak. U meni prvenstveno kao osobi, a onda i Načelniku Općine Vir imat ćete pomoć i suport prilikom nastavka vašeg života, kako bi mogli u budućnosti nastaviti svoje živote i zaliječiti rane ove teške i nezapamćene tragedije koja se sinoć dogodila.

'Jeftini politički poeni'

- Nije vrijeme, da se politizira i kupuju jeftini politički poeni na žrtvama ove tragedije, jer to rade monstrumi, zvijeri, ljudske nule, ali moram se osvrnuti i na to - napisao je pa nastavio:

Uhitili vozača koji je usmrtio mladu majku (24) na Viru. Policija: Imao je 1,75 promila!
Uhitili vozača koji je usmrtio mladu majku (24) na Viru. Policija: Imao je 1,75 promila!

- Naime, cesta na kojoj se dogodila tragedija je Županijska cesta i njome upravlja ŽUC (Županijska Uprava za ceste). Općina Vir je jedini primjer u državi koja je prije 10 godina misleći na sigurnost svih žitelja krenula u otkup zemljišta za nogostup uz DC-306. Članovi tadašnje i današnje oporbe su angažirali odvjetnike i napravili sve da se taj projekt uspori i ne završi, jer su njihovi članovi, obitelji i simparizeri imali kuće na tom potezu, ali uskoro u suradnji sa Hrvatskim cestama kreće se u realizaciju istog - piše načelnik i završava:

Dječak teško ozlijeđen u Puli: Poskliznuo se i pao s nekoliko metara na Galebovim stijenama
Dječak teško ozlijeđen u Puli: Poskliznuo se i pao s nekoliko metara na Galebovim stijenama

- Ista je situacija i sa Županijskim cestama. Općina Vir je uvijek spremna ulagati u projekte koji nisu u našoj nadležnosti, ali ne možemo mi ulagati u tuđu imovinu, jer nema Zakonske osnove za isto. Većina lokalnih cesta je uska, te je većina njih i jednosmjerna te smo na taj način ostavili prostor za pješake u već spomenutim uskim ulicama. Neka Dragi Bog bude uz obitelj sudionika ove tragedije i neka naše molitve budu usmjerene prema njima - poručio je na Facebooku.

Prema rezultatima očevida prometna nesreća se dogodila u subotu oko 23,40 sati u ulici Put lozica kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti (noć) ceste izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika, uslijed čega desnim kotačem silazi van kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake.

Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo.

Od posljedica nesreće na mjestu događaja preminula je hrvatska državljanka u dobi od 24 godina.
Druge osobe, jedna odrasla i troje djece su poradi zadobivenih ozljeda upućeni na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su kod 28-godišnjeg hrvatskog državljana te dvoje djece konstatirane teške, a kod jednog djeteta lake tjelesne ozljede.

U trenutku nesreće petero pješaka, hrvatskih državljana se kretala uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

'Blizance' srušili supertermitom, na snimkama nisu avioni, nego hologrami, Bin Laden  je smrznut
TEORIJE ZAVJERE O 11/9

'Blizance' srušili supertermitom, na snimkama nisu avioni, nego hologrami, Bin Laden je smrznut

Nebodere su srušili supertermitom, Pentagon je pogodila raketa, ne avion. Tijelo Bin Ladena su smrznuli, a na snimkama nisu avioni, već hologrami. Razotkrili smo sve teorije zavjere

Još danas lijepo, od sutra kaos! Cijela zemlja je pod alarmom, u petak pad temperature od 20°C
STIŽE VELIKA OLUJA

Još danas lijepo, od sutra kaos! Cijela zemlja je pod alarmom, u petak pad temperature od 20°C

Najgore će biti u petak kad će u Zagrebu, prema prognostičkim modelima, temperatura biti 8 stupnjeva! Ako gledamo samo Zagreb i središnju Hrvatsku