Milanović u Brazilu: Susreo se s gradonačelnikom i guvernerom najvećeg grada, Sao Paula | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 9

Milanović u Brazilu: Susreo se s gradonačelnikom i guvernerom najvećeg grada, Sao Paula

Milanović u Brazilu: Susreo se s gradonačelnikom i guvernerom najvećeg grada, Sao Paula
2

Sao Paulo je financijski i gospodarski centar Brazila, a upravo u tom gradu živi i najveća hrvatska zajednica u Brazilu

VIDEO

Predsjednik Republike Zoran Milanović, koji boravi u službenom posjetu Brazilu, u srijedu je posjetio Sao Paulo. U najvećem brazilskom gradu susreo se s guvernerom savezne države Sao Paulo Tarcísiom de Freitasom. Potom se Predsjednik Republike sastao i s gradonačelnikom Sao Paula Ricardom Luisom Reisom Nunesom, izvijestio je Ured predsjednika.

Sao Paulo je financijski i gospodarski centar Brazila, a upravo u tom gradu živi i najveća hrvatska zajednica u Brazilu. U Sao Paulu je prošle godine osnovana i Hrvatsko-brazilska gospodarska komora s čijim će se predstavnicima sastati i predsjednik Milanović. Isto tako, susrest će se s hrvatskim iseljenicima i njihovim potomcima kojih u Brazilu živi oko 80 tisuća, a najveći broj u Sao Paulu.

VIDEO Lula Milanoviću: Jedino rivalstvo među nama je ono tko ima hegemoniju u nogometu
VIDEO Lula Milanoviću: Jedino rivalstvo među nama je ono tko ima hegemoniju u nogometu

U Sao Paulu djeluju dva velika hrvatska društva: Croatia Sacra Paulistana (SACRA) i Sociedade Amigos da Dalmacia (Društvo prijatelja Dalmacije – SADA). No, pokrenuta je inicijativa za formiranje još jedne hrvatske udruge, Zajednice Hrvatska-Brazil u Parani koja će okupljati pripadnike hrvatskih potomaka koji žive u Curitibi i okolici. “Hrvatska zajednica u Brazilu postoji već duže od stoljeća te će mi biti izrazito drago upoznati ih i vidjeti”, rekao je predsjednik Milanović uoči dolaska u Sao Paulo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO