Obavijesti

News

Komentari 7

Iz DORH-a se oglasili o strašnoj prometnoj nesreći na Viru: Traže pritvor za pijanog vozača

Iz DORH-a se oglasili o strašnoj prometnoj nesreći na Viru: Traže pritvor za pijanog vozača

Policija je uhitila vozača (29) koji je u subotu kasno navečer skrivio tešku nesreću na Viru. Izgubio je kontrolu nad autom, prevrnuo se i pokosio cijelu obitelj

VIDEO

U stravičnoj nesreći na otoku Viru u subotu kasno navečer u naletu automobila poginula je mlada majka (24) a u bolnici je završilo još četvero ljudi, svi iz iste obitelji. Vozač (29) koji je na Viru kasno sinoć usmrtio mladu majku,  koja je sa suprugom i troje djece hodala uz cestu bio je pijan. Kako je izvijestila zadarska policija, izmjerili su mu 1,75 promila.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru provelo je očevid, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je, u suradnji s djelatnicima Postaje prometne policije Zadar, proveo očevid prometne nesreće u mjestu Vir.

Načelnik Vira nakon strašne prometne nesreće: 'Monstrumi na žrtvama kupuju poene...'
Načelnik Vira nakon strašne  prometne nesreće: 'Monstrumi na žrtvama kupuju poene...'

Prema dosad utvrđenom, hrvatski državljanin (1995.) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola kolnikom ceste u ul. Put Lozice u Viru te je uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila naletio na pješake (dvoje odraslih 1996. i 2000., troje djece  2020., 2021. i 2023.) od kojih je 24-godišnjakinja smrtno stradala dok su još tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, a jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Liječnici o stradaloj obitelji na Viru: Dječačić se bori za život, oca zbog ozljeda čeka operacija
Liječnici o stradaloj obitelji na Viru: Dječačić se bori za život, oca zbog ozljeda čeka operacija

U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja nakon kojeg državno odvjetništvo očekuje da policija podnese kaznenu prijavu i privede osumnjičenika pritvorskom nadzorniku. Državno odvjetništvo izdalo je potrebne naloge te će poduzeti daljnje zakonom propisane radnje radi razjašnjenja svih okolnosti ovog događaja kao i utvrđivanje mehanizma nastanka prometne nesreće - poručili su iz DORH-a.

Podsjećamo, prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila u subotu oko 23,40 sati u ulici Put lozica kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti (noć) ceste izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika, uslijed čega desnim kotačem silazi van kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake. Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

VIDEO Snimke užasa kod Nove Gradiške: Jedan mrtav na A3, potom izletio kombi pun ljudi
IZLETIO I KOMBI PUN LJUDI

VIDEO Snimke užasa kod Nove Gradiške: Jedan mrtav na A3, potom izletio kombi pun ljudi

NOVA GRADIŠKA Policija je u 2.20 sati dobila dojavu da je na autocesti A3, između čvora N. Gradiška i Okučani, došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan čovjek. Na teren su izašli policija, Hitna i druge žurne službe. Utvrđeno je da su u toj nesreći sudjelovala tri vozila kojima su upravljali strani državljani. Jedan je čovjek poginuo. Na izlazu s autoceste došlo je do još jedne nesreće u kojoj je izletio kombi. - 13 ljudi je pregledano od toga je 9 migranata, dvoje imaju teške ozljede, dvoje je i hospitalizirano , nitko nije životno ugrožen - rekli su nam iz bolnice.