Herman: Ako odluka Here bude konačna to će biti crni dan za Plinaru, ali i za Zagrepčane | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 4

Herman: Ako odluka Here bude konačna to će biti crni dan za Plinaru, ali i za Zagrepčane

Herman: Ako odluka Here bude konačna to će biti crni dan za Plinaru, ali i za Zagrepčane

Gradska plinara Zagreb-Opskrba kojoj je konačni vlasnik Grad Zagreb je ponudila znatno lošiju cijenu na natječaju regulatora HERA-e koji je završio u petak

VIDEO

Situaciju oko zagrebačke Gradske plinare uoči sastanka vrha HDZ-a komentirao je i šef zagrebačkog HDZ-a koji je kritizirao Tomislava Tomaševića.

- Tomislav Tomašević se zajedno sa svojom upravom Plinare kockao prije nekoliko tjedana, neuspješno. Spasila ga je indirektno Hera, a sada se ponovno kockao i izgledao prokockao jednu od navjvrednijih zagrebačkih tvrtki - rekao je Herman.

- Ako odluka Here bude konačna, onda će to biti crni dan i za Plinaru i za Zagrepčane, pogotovo za Tomaševića, a najviše za radnike koji zbog kalkulantskog poteza vrlo moguće ostaju na cesti - dodao je.

Zagrebačka gradska plinara više neće grijati Zagrepčane?! 'To je rezultat nesposobnosti!'
Zagrebačka gradska plinara više neće grijati Zagrepčane?! 'To je rezultat nesposobnosti!'

Podsjetimo, novi opskrbljivač plinom mogao bi biti Međimurje plin koji dosad nije poslovao u Zagrebu. Gradska plinara Zagreb-Opskrba kojoj je konačni vlasnik Grad Zagreb je ponudila znatno lošiju cijenu na natječaju regulatora HERA-e koji je završio u petak. Ako HERA opet ne poništi natječaj kao što je već jednom učinila, Gradska plinara Zagreb Opskrba bi mogla i prestati postojati ili će morati otpustiti većinu radnika. 

Informaciju da je GPZO ponudio lošiju cijenu nam je potvrdio Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike, ali smo neslužbenu potvrdu dobili iz još dva neovisna izvora. Iz tvrtke koju vodi Jeronim Tomas nisu htjeli ništa komentirati do konačne odluke koju HERA mora donijeti u srijedu. Pitali smo i HERA-u koja će biti odluka, ali i oni kažu da ne mogu ništa komentirati dok se sve ponude ne analiziraju i ne donese konačna odluka. 

- Uprava se opet kockala sa sudbinom tvrtke i izgubila. Ovo je rezultat njihove nesposobnosti i nastat će pravi kaos - rekao je ranije Kottnig.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO