Obavijesti

News

Komentari 31

Godinama ostavljali poruke: Prebojili zid sreće u rodilištu

Godinama ostavljali poruke: Prebojili zid sreće u rodilištu
3

UNIŠTILI USPOMENU: Majstori bojaju zid na kojem su roditelji godinama ostavljali poruke sreće nakon rođenja djeteta. Imena s datumima rođenja djece ispisivale su majke

VIDEO

Ima žena koje su dolazile roditi više djece i samo bi ispod imena dopisali ime novorođenih. Ne znam što je to nekome smetalo, pa su odlučiti to prebojiti, rekla je čitateljica koja je poslala fotografije na kojima se vide majstori koji po naputku uprave KBC-a Osijek boje zidove.


Jedan od tih zidova, na Odjelu ginekologije u hodniku rađaonice, bio je posebno zanimljiv. Na njemu je, naime, bilo ispisano na desetine, možda i stotine imena djece koja su rođena u toj bolnici u posljednjih nekoliko godina. Imena s datumima rođenja svoje djece ispisivale su majke novorođenčadi. I ne samo one, nego i njihova rodbina te prijatelji.
- Svi su bili oduševljeni tom idejom i to se godinama na zidu punilo. Neka preboje, mi ćemo opet ispisivati imena, jer to je postala svojevrsna tradicija - rekla je čitateljica.

U KBC-u dežurni liječnik na Ginekologiji nije dopustio snimanje ne želeći komentirati ni odluku nadređenih.
- Moja je kolegica rodila prije godinu i pol dana te kad sam dolazila k njoj, vidjela sam to na zidovima, bilo mi je jako zanimljivo. Provela sam neko vrijeme čitajući imena. Primijetila sam da je to godilo i osoblju, posebno medicinskim sestrama koje su bile ponosne kad bi pogledale na zid te bi ih ta brojna imena podsjetila na sve one kojima su pomogle da na svijet donesu prinovu. Mlada sam i sutra ću imati svoju obitelj, da budem u prilici roditi ovdje ili u bilo kojoj bolnici učinila bih to isto - rekla je mlada Osječanka Leonora.


- Rodila sam prije deset godina u ovoj bolnici i tada toga nije bilo što mi je jako zao. Mogu misliti kako bi mi bilo da sam na zidu ispisala ime i datum svojeg djeteta. Bilo bi to kao pogled na fotografiju snimljenu prije deset godina. Kako bi samo bilo drago svakoj majci da njezino dijete koje postane roditelj upiše ime svojeg djeteta pored datuma svojeg rođenja. U svijetu se zapisuju razni datumi ljudima važni, i to na primjerenim mjestima. Mislim da je zid čekaonice bio pravo mjesto, uostalom neka se i po tome vidi da nas ima jer Hrvatsku je zahvatila bijela kuga - rekla je čitateljica Maja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku