Obavijesti

News

Komentari 0

FOTO Esplanade u plavom: Poslovni dnevnik proslavio je svoj veliki 20. rođendan

FOTO Esplanade u plavom: Poslovni dnevnik proslavio je svoj veliki 20. rođendan
8

Prvi broj Poslovnog dnevnika izašao je iz Vjesnikove tiskare 2004. godine pod sloganom 'novine s kravatom'. To je bio početak prve poslovne dnevne novine u Hrvatskoj

VIDEO

Jedan od najluksuznijih zagrebačkih hotela, Esplanade, zasjao je u ponedjeljak u plavoj boji, boji Poslovnog dnevnika. Ondje je mnogobrojno društvo proslavilo velikih, okruglih 20 godina tog medija. S obzirom na to što Poslovni dnevnik znači poduzetnicima, ali i ljudima iz diplomacije i društva, svi su jučer željeli doći na rođendansko slavlje i čestitati njihovoj ekipi.

- Iako često otpisuju novine, mi rastemo, mijenjamo se i transformiramo. Na Tik Toku smo prešli milijun pregleda, kada sam to zapazio moj komentar je bio da je bitna kvaliteta, a ne platforma. Ta rečenica govori sve, kvaliteta je ono što garantira čitanost bez obzira je li otisnuto, gledate li na ekranu, mobitelu ili gledate kratki video - rekao je glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević.

Zagreb: Svečana proslava 20. rođendana Poslovnog dnevnika u hotelu Esplanade

Inače, prvi broj Poslovnog dnevnika tiskan je 2004. pod sloganom ‘novine s kravatom’, označivši početak prve poslovne dnevne novine u Hrvatskoj. U godini dva, Dnevnik je preimenovan u Poslovni dnevnik, pokrenut je internetski portal poslovni.hr te je započeo izlaziti na žutom papiru.  . Poslovni dnevnik suočavao se s izazovima oštre tržišne utakmice, ali i svjetske gospodarske krize. Unatoč tim izazovima, Poslovni dnevnik je uspio osvojiti niz međunarodnih priznanja te je stekao reputaciju medija za poslovnu i društvenu elitu. Od 2014. godine, Poslovni dnevnik se proširio i na organizaciju događaja i konferencija, postajući prepoznatljiv po tome. Danas, nakon 20 godina prisutnosti na tržištu, Poslovni dnevnik je postao ultimativno mjesto za poslovnu zajednicu, s preko 1.300.000 čitatelja mjesečno, snažnom prisutnošću na društvenim mrežama te kontinuiranim rastom u digitalnom i e-izdanju.

– Jako je bitno imati ovakve novine i svježe informacije za sve nas koji radimo i u inozemstvu. Poslovnom dnevniku bih poželjela još najmanje dvadeset godina. Nisam iz Hrvatske, pa mi je jako bitno dobiti širi pogled što se događa u Hrvatskoj i poslovne analize i ozbiljno te provjereno novinarstvo, to je ono što posebno cijenim u Poslovnom dnevniku – istaknula je direktorica Siemensa Hrvatska, Medeja Lončar. 

Zagreb: Pogled iz zraka na svečanu proslavu 20. rođendana Poslovnog dnevnika u hotelu Esplanade

Da su kvalitetne i pouzdane informacije bitan faktor u gospodarskom svijetu, slaže se i direktorica korporativnih komunikacija i marketinga INA-e, Tamara Karagity. 

– Osobno surađujem s novinarima Poslovnog dnevnika već 16 godina i pamtim samo vrlo profesionalna i lijepa iskustva. PD je novina koja opravdano postoji već dva desetljeća i pogotovo danas kada su fake news i clickbait naslovi ti koji se traže, PD još uvijek vjerodostojno izvještava i provjerava sve činjenice, što je meni kao predstavnici jedne ozbiljne kompanije iznimno bitno – naglašava.

Zagreb: Svečana proslava 20. rođendana Poslovnog dnevnika u hotelu Esplanade

Poslovni dnevnik čita i jedan od naših najpoznatijih komunikacijskih stručnjaka Krešo Macan. I on podcrtava ključnu ulogu ozbiljnog lista u izazovnim vremenima kada su u komunikacijskim kanalima brojni šumovi, a provjerena informacija postala je vrijedan resurs.

– Bez poslovnog dnevnika bismo izgubili dnevni izvor ozbiljnih vijesti jer danas većina medija trči za društvenim mrežama i ta je bitka izgubljena. PD nema taj prioritet, već on daje informacije koje su bitne i to radi uspješno i zato je doživio 20 godina i ima tu publiku koja ga gura da nastavlja raditi dobar posao jer mi trebamo dobar izvor poslovnih vijesti i savjeta, bez senzacija – zaključuje Macan.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...
STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...

Prognostičari su za danas najavili postupno naoblačenje, prvo u Istri. U noći na ponedjeljak zahvatit će ostatak Hrvatske, a očekuje se obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.

Radi jednog učenika ispisao se cijeli razred. Ravnateljica za 24sata: 'Zovete me u nedjelju'
'ZLOSTAVLJAO NAM JE DJECU'

Radi jednog učenika ispisao se cijeli razred. Ravnateljica za 24sata: 'Zovete me u nedjelju'

Roditelji su maknuli djecu od djeteta koje se na neki način nije prilagodilo razredu i za kojeg oni tvrde da ih je, otkad je došao u školu zlostavljao. Roditelji su osjetljivi- kazala je za 24sata ravnateljica te zagrebačke škole.
VIDEO U Istri palo kiše za cijeli rujan, u Makarskoj ceste pod vodom, na Krku potopljen brod
NEVRIJEME IZAZIVA KAOS

VIDEO U Istri palo kiše za cijeli rujan, u Makarskoj ceste pod vodom, na Krku potopljen brod

U Istri je mjestimice pala mjesečna količina kiše, a snažno nevrijeme potopilo je ceste i u Makarskoj. Na Krku je olujno nevrijeme potopilo brodicu. Brojne brodske linije su u prekidu