Obavijesti

News

Komentari 42

Festival demokracije u HDZ-u? Plenković i njegov tim nemaju baš niti jednog protukandidata!

Festival demokracije u HDZ-u? Plenković i njegov tim nemaju baš niti jednog protukandidata!

Prije četiri godine, Plenković i njegov tim su imali jake protukandidate koje su glatko porazili i marginalizirali. Sada se baš nitko nije usudio pokušati na izborima boriti za bilo koju visoku stranačku funkciju koju bira članstvo

VIDEO

HDZ-ovci znaju rogoboriti protiv nekih odluka i ponašanja predsjednika stranke Andreja Plenkovića, ali kada je došlo do toga da netko treba članstvu ponuditi drugačiju politiku, nije se našao niti jedan stranački junak. Kako nam je neslužbeno potvrđeno u stranci, nitko se neće kandidirati ne samo protiv Andreja Plenkovića, nego nitko nije imao petlju ni kandidirati se za poziciju zamjenika ili neku od četiri potpredsjednička mjesta. 

Unutarstranački izbori koji bi trebali biti festival demokracije jer se opet održavaju po principu da glasa cjelokupno članstvo, a ne delegati, održat će se 13. srpnja. Ali već sad možemo reći tko će biti pobjednici bez konkurencije. Tako će novo/staro vodstvo i dalje činiti: Andrej Plenković, predsjednik, Tomo Medved, zamjenik predsjednika, te potpredsjednici Oleg Butković, Zdravka Bušić, Ivan Anušić i Branko Bačić. 

Plenković: Čestitam 'vatrenima' na sudjelovanju na Euru, malo je nedostajalo sportske sreće
Plenković: Čestitam 'vatrenima' na sudjelovanju na Euru, malo je nedostajalo sportske sreće

Iz HDZ-a su najavili da će Medved sutra i službeno predati kandidature za cijeli tim. Iako rok za predaju ističe sutra navečer, eventualni protukandidati su trebali podići obrasce i skupljati potpise članstva za kandidaturu. Za kandidaturu za predsjednika i potpredsjednika treba im pet posto potpisa članstva ili 10.885 potpisa, a za potpredsjedničko mjesto je potrebno tri posto ili 6.531 potpis. Kako nam je potvrđeno iz stranke, nitko nije podigao obrasce niti skupljao potpise osim Plenkovićeva tima. 

- To je i očekivano s obzirom na zadnje dvije izborne pobjede pod Plenkovićevim vodstvom. Nitko se sada ne želi izlagati jer zna da ne može pobijediti - kaže sugovornik iz stranke. 

VIDEO Robotaksi zapeo: Rimac kaže da je imao 'problemčić' s kočnicom, Plenković bi se vozio
VIDEO Robotaksi zapeo: Rimac kaže da je imao 'problemčić' s kočnicom, Plenković bi se vozio

Prije četiri godine, Plenković je glatko pobijedio unutarstranačke protivnike na izbore. Konzervativniji i desniji protutabor u stranci je predvodio Miro Kovač, a u njegovu timu je bio Ivan Penava  kao kandidat za zamjenika, dok su potpredsjednici trebali biti Milijan Brkić, Ivan Penava, Tomislav Tolušić i Davor Ivo Stier. Plenković je na tim izborima osvojio 78,6 posto glasova, a Kovač 21,4 posto. Svi Kovačevi kandidati su također poraženi. Penava je nakon toga napustio stranku, sada vodi Domovinski pokret. Tolušić se povukao i pod istragom je Europskih tužitelja, Brkić se povukao u privatni biznis. Jedino se Stier opet vratio na velika vrata, ali ovaj puta u Plenkovićevu timu. Plenković ga je stavio na listu i za parlamentarne i europske izbore, gdje je Stier ostvario zapažen rezultat. Sada je zato zastupnik u Europskom parlamentu. Kovač je trebao biti poslan za veleposlanika, ali kako je zapeo dogovor predsjednika Zorana Milanovića i premijera oko veleposlaničkih mjesta, Kovač još čeka na stranačkim marginama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

VIDEO Ispovijest koja ledi krv u žilama: Sin je bio iza mene, a onda ga je odnio val od 3 metra
'SAMO JE NESTAO'

VIDEO Ispovijest koja ledi krv u žilama: Sin je bio iza mene, a onda ga je odnio val od 3 metra

Sin je išao iza mene, nešto se okrenuo i naišao je veliki val. Bio je velik sigurno tri metra, samo je nestao. Gdje je sada da idem?, kazao je Muhamed Begović iz Jablanice