Obavijesti

News

Komentari 11

Dječak (14) pao u otvoreni šaht u Dubrovniku: 'Sin mi se borio za život, mogao se utopiti!'

Dječak (14) pao u otvoreni šaht u Dubrovniku: 'Sin mi se borio za život, mogao se utopiti!'

Nesreća se dogodila uslijed velikog nevremena i obilne kiše koja je poplavila dubrovačke ulice

VIDEO

Dječak (14) pao je u otvoreni šaht na Pilama u Dubrovniku, nakon čega je s lakšim ozljedama prevezen u Opću bolnicu Dubrovnik. Dojavu o nesreću zaprimio je Županijski operativni centar 112 u ponedjeljak oko 13 sati. 

VIDEO Potop u Dubrovniku: Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u
VIDEO Potop u Dubrovniku:  Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u

Ima lakše ozljede potkoljenice, a nakon liječničke obrade, pušten je kući. Nesreća se dogodila uslijed velikog nevremena i obilne kiše koja je poplavila dubrovačke ulice. Automobili su plutali na parkiralištima, a voda je izbijala iz šahtova. Dio šahtova otvoreni su kako bi voda brže otjecala u njih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nevrijeme u Dubrovniku 00:21

- Sin je doslovno propao u šaht koji ga je usisavao. Glava mu je bila pod vodom, a u sekundi je rukom dohvatio rub šahta, borio se s vodom, ali izvukao se van. Ovo je moglo završiti jako loše, mogao se utopiti - ispričala je za RTL majka dječaka.

Njezin sin je učenik osmog razreda, a u Orebiću je trenutno na školskom izletu.

- Svaki dan idu na izlete i danas je bio na redu Dubrovnik. Krenuli su iz Orebića kad je kiša već pomalo počela padati. Kad su bili pred gradom, bili su neodlučni hoće li krenuti u razgledavanje jer je kiša već počela jače padati. Vodičica je rekla da mogu krenuti, pa su i jesu - ispričala je majka dječaka.

Odjednom je naglo počelo jako padati, pa su odlučili pričekati u Pomorskom muzeju dok se vrijeme ne smiri. Nešto prije podneva krenuli su dalje. Razgledavanje je završilo i izlazili su iz grada prema autobusu.

VIDEO U Istri palo kiše za cijeli rujan, u Makarskoj ceste pod vodom, na Krku potopljen brod
VIDEO U Istri palo kiše za cijeli rujan, u Makarskoj ceste pod vodom, na Krku potopljen brod

- Sin je hodao kraj profesora i odjednom propao, izgubio je čvrsto tlo pod nogama. Voda se slijevala i nije se vidjelo što je cesta, a što pločnik. Doslovno je nestao u šahtu i glava mu se potopila - rekla je dječakova majka.

- Sin mi je prepričao da ga je voda vukla prema dolje, imao je osjećaj da će mu tenisice pasti s nogu, nogama nije mogao dohvatiti dno šahta. Bila je to borba s vodom - kazala je.

- On je u šoku, ima veliki hematom iznad koljena, ali ništa nije slomio. Inzistirali smo da se dojavi policiji što se dogodilo, ali moram reći da nisu shvaćali zašto se radi tolika drama. Moj sin je mogao poginuti, doslovno se utopiti u šahtu. Nije mi jasno kako šaht može biti otvoren, kako nije zavaren. Ovakve poplave i iznenadno nevrijeme mogu se uvijek dogoditi, pa netko će stradati - rekla je majka.

Velike količine kiše pale su u kratko vrijeme, a popodne se očekuje dodatno pogoršanje vremena i ekstremna količina oborina.

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom.

Objavili prognozu vremena za rujan: U Europi kiša i poplave, Sahara će se zazelenjeti?
Objavili prognozu vremena za rujan: U Europi kiša i poplave, Sahara će se zazelenjeti?

-  Količina oborina bit će veća od 60 mm. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni su uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima. Budite spremni i na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - upozorili su iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...