Obavijesti

News

Komentari 27

VIDEO Potop u Dubrovniku: Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u

VIDEO Potop u Dubrovniku:  Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u
8

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom

VIDEO

Nevrijeme i obilna kiša potopili su i Dubrovnik. Kako javlja Dubrovački dnevnik, kiša je poplavila ulice, plutali su automobili na parkiralištu ispred trgovačkog centra, a voda je izbijala i iz šahtova. 

Velike količine kiše pale su u kratko vrijeme, a popodne se očekuje dodatno pogoršanje vremena i ekstremna količina oborina.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Nevrijeme u Dubrovniku 00:21

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom.

-  Količina oborina bit će veća od 60 mm. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni su uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima. Budite spremni i na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - upozorili su iz DHMZ-a.

Poplava je bila na Batali, a voda se slijeva i niz gradske stube. Grupa muškaraca trudila se svim snagama spasiti restoran i sladoledarnicu Dubravka od bujice vode koja se spuštala s Pila prema Gradu.

O nevremenu se oglasio i gradonačelnik.

- Dragi sugrađani, trenutna ekstremna količina padalina poplavila je gotovo sve ulice u gradu. Sve žurne službe su na terenu. Na žalost ovo nije sve. Prema najavama u razdoblju od 15 do 23 sata očekujemo ekstremne količine padalina koje će uzrokovati brojne probleme stoga molim sve naše sugrađane ne izlazite iz vaših obiteljskih kuća ako ne morate. Zaštitite svoju imovinu. Naše žurne službe maksimalnim naporima pomoći će pri ispumpavanju objekata ali uz ovakve ekstreme nije moguće u potpunosti riješiti problem bujičnih poplava - napisao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...